Kulat: Kesin bilgi veriyorlar, Çiller parti kurma hazırlığında

Tansu Çiller'in parti kurma çalışmaları yürüttüğü öne sürülerken, MAK Danışmanlık Başkanı Kulat, görüştüğü eski DYP'li milletvekillerinin söz konusu iddiayı doğruladığını söyledi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in yeniden aktif siyasi yaşama dönmek için harekete geçtiği belirtiliyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Çiller'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda hareket ettiğini öne sürerek, "Tansu Çiller, AK Parti'den oy koparan İYİ Parti'nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş, 'İYİ Parti'nin bulunduğu yerde ne yapabilirsen kârdır' anlayışıyla iktidar tarafından desteklenen, maddi imkanları iktidar tarafından sağlanan bir proje kişisidir. Kuracağı parti de böyle bir projenin partisidir" demişti.
Aydın'ın açıklamaları üzerine konuşan Çiller ise parti iddiasını reddetmemiş ancak şu aşamada böyle bir durumun olmadığını ifade etmiş ve eklemişti: "Benim bu aşamada siyasi parti kurmak gibi bir kararım yok.  Ben bu haberleri görünce şaşırdım. Ülke sorunlarını yakından takip ediyorum, Türkiye'ye yönelik bir tehdit olursa buna ilgisiz kalmam."

KULAT: KESİN BİLGİ VERİYORLAR, ÇİLLER PARTİ KURMA HAZIRLIĞINDA

Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtlayan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ise eski DYP'li milletvekilleriyle görüştüğünü belirterek, "Bu konuda kesin bilgi veriyorlar. Tansu Çiller Hanımefendi'nin önümüzdeki günlerde parti kurma hazırlığında olduğunu, bu konuda bir çalışma yürüttüklerini, Doğru Yol Partisi'nde siyaset yapmış olan bazı milletvekilleri bana da ifade ettiler" dedi.