Kulat: AK Parti yöneticilerinden bazılarının çocukları bile babalarının partisine oy vermeyeceğini söylüyor

MAK Danışmanlık Başkanı Kulat: 18-29 yaş grubunda AK Parti hiçbir bölgede birinci parti değil. AK Parti yöneticilerinden bazılarının çocukları da artık babalarının partisine oy vermeyeceğini söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat, AK Parti'ye daha önce oy veren seçmenlerdeki üçte birlik kaybın net olarak görüldüğünü söyledi. Kulat, özellikle genç seçmenlerin iktidardan memnun olmadığını belirtti. 

Kulat, Sözcü'den Deniz Ayhan'a yaptığı açıklamada, anket çalışmalarına ilişkin şu değerlendirmede bulundu: "AK Parti yöneticilerinden bazılarının çocukları da artık babalarının partisine oy vermeyeceğini söylüyor. Ben gençlerle özel çalışıyorum. Farklı kademelerde pek çok AK Partili il, ilçe, genel merkez yöneticisi eski ve yeni milletvekilleri de bizzat çocukları için bu serzenişte bulunuyor. 18 -30 yaş grubu seçmen iktidardan rahatsız. Muhalefete de genel bir ilgi var. Bu seçmen çoğunlukla asabı bozuk seçmen."

'ŞEHİRLERİN VAROŞLARI MUTLU DEĞİL'

Kulat, Ankara Masası programında Fatih Atik'e yaptığı açıklamada ise “Şehirlerin varoşları çok mutlu değil. AK Parti'ye daha önce oy veren seçmenlerin 3'te 1'indeki oy kaybını net hissediyorsunuz'' dedi.

Türkiye'yi 8 bölgeli araştırdıklarını belirten Kulat, şöyle devam etti: “7 coğrafi bölge ve İstanbul. 18-29 yaş grubunda AK Parti hiçbir bölgede birinci parti değil. İller bazında var ama bölgesel olarak yok. Gençler, ciddi şekilde AK Parti'nin politikalarını yeterli bulmuyor." (HABER MERKEZİ)

Etiketler ak parti seçmen seçim