Küçükköylü mahkeme kararı aldırdı: 'Epstein iddianamesindeki kişi ben değilim'

Banu Küçükköylü, ABD'de 'cinsel istismar ve pedofili' gibi suçlardan yargılanırken ölen Epstein'in davasına ilişkin iddianamede bahsedilen kişinin kendisi olmadığına ilişkin karar çıkarttırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 'cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı' gibi suçlardan yargılanırken ölen Jeffrey Epstein'la ilgili davanın iddianamesinde adı geçen iki Türkiye vatandaşından biri olduğu iddia edilen Banu Küçükköylü, New York mahkemesinden yeni bir karar çıkarttırdı.

Amerika'nın Sesi (VOA) Türkçe'den Mehmet Sümer'in haberine göre, davayla ilgili olarak Türkiye medyasında yer alan haberlerde, kendisinin dava dosyasında kod adıyla Jane Doe 102 adıyla geçen kişi olduğu ileri Banu Küçükköylü, New York’ta mahkemeye başvurarak söz konusu kişinin kendisi olmadığını gösteren bir mahkeme kararı çıkarttı.

MAHKEME KARARI: MATERYALLER O OLMADIĞI KONUSUNDA İKNA ETTİ

Banu Küçükköylü, daha önce yaptığı açıklamada da kendisinin dava ile bir bağının olmadığını, iddianamelerde kod isimleriyle yer alan kişilerin kendisi olmadığını söylemişti. New York Güney Mahkemesi tarafından alınan kararda ise şu ifadelere yer verildi:

“Ulusal ve uluslararası basında ‘Banu Küçükköylü’ olarak tanımlanan bir kadının bu davada ‘Doe 102’ olduğunu iddia eden çeşitli makaleler yayımlanmıştır. Mahkemeye mühür altında sunulan materyaller, mahkemeyi Sayın Küçükköylü'nün, Doe 102 olmadığı konusunda ikna etmektedir. Sayın Küçükköylü, bu isnatların (kendisinin Doe 102 olduğu iddialarının) hayatını tehlikeye attığını ve korku içinde yaşamasına neden olduğunu bildirmiştir. Mahkeme de Sayın Küçükköylü'nün bu yalan haberlerden dolayı tehlike altında olduğuna ikna olmuştur. Mahkemenin umudu, yalan haberlere son verilmesidir."

Küçükköylü, daha önce yaptığı açıklamada da kendisinin dava ile bir bağının olmadığını, iddianamelerde kod isimleriyle yer alan kişilerin kendisi olmadığını söylemişti.

Ne olmuştu?

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğa cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmaktan yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.

Epstein'in sevgilisi Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epstein'ın yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştu.

Öte yandan, Epstein'ın mağdurlarından Virginia Giuffre, Prens Andrew'un New York ve Londra'da kendisini 17 yaşındayken taciz ettiğini söyleyerek 2021'de New York'ta dava açmıştı. Giuffre, Prens'in, reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan kendisine cinsel tacizde bulunduğunu belirtmişti. (DIŞ HABERLER)