Epstein davasında adı geçen Banu Küçükköylü konuştu: 'İsim benzerliği'

ABD’de görülen ve dünyayı sarsan Epstein davasında adı geçen iki Türkiye vatandaşından biri olan Refia Banu Küçükköylü (52), konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 'cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı' gibi suçlardan yargılanırken ölen Jeffrey Epstein'la ilgili davanın iddianamesinde, Türkiye’den Banu Küçükköylü ve Turabi Fırat’ın da ismi geçiyor. ABD’ye sık sık gidip geldiğini anlatan Refia Banu Küçükköylü (52), "Davada adı geçen kişi ben değilim. Epstein’i de hiç tanımıyorum" dedi. İstanbul’da yatırım danışmanlığı yapan Küçükköylü, birkaç yıl önce tefecilere yönelik açtığı davalarla gündeme gelmişti.

'EPSTEİN'İ HİÇ TANIMIYORUM'

Halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre annesi ABD vatandaşı olan Küçükköylü “1988’den bu yana ABD’ye gidip geliyorum. Sık sık ABD’de kaldım. Ancak, Epstein’i hiç tanımıyorum. Uçuş kaydında yer alan ‘Banu Küçüköylü’ ismini gördüm. Tamamen bir isim benzerliğini düşünüyorum” diye konuştu.  

'GÜZELLİK YARIŞMASINA KATILDIM'

Halen İstanbul’da yatırım danışmanlığı yaptığını anlatan Küçükköylü, ABD vatandaşlığını ise almadığını kaydetti. Küçükköylü, Türkiye’yi ABD’de temsil etmek için 1991’deki bir güzellik yarışmasına da katıldığı söyledi. Dava dosyasında yer alan bir uçuş kaydında ‘Banu Küçükköylü’ ismi yer alıyor.

MÜLKLERİNİ TEFECİLERE KAPTIRDILAR

Banu Küçükköylü’nün yanı sıra annesi ve kız kardeşi, birkaç yıl önce tefecilere yönelik açtıkları davalarla gündeme gelmişti. Tefecilere kaptırdıkları bir dizi gayrimenkul nedeni ile dava açan Küçükköylü ailesinin davalarının ise sürdüğü öğrenildi. (HABER MERKEZİ)