Küba'da Castro dönemi sona eriyor: Raúl Castro, istifasını doğruladı

Küba Komünist Partisi Genel Sekreterliği görevinden istifa ettiğini duyuran Raúl Castro, "Yaşadığım sürece anavatanı, devrimi ve sosyalizmi savunmak için hazırım" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Raúl Castro, Küba Komünist Partisi Genel Sekreterliği görevinden istifa ettiğini doğruladı. Küba'da devrim lideri kardeşi Fidel Castro'nun hastalanmasının ardından 2011'de parti liderliğini devralan Raúl Castro'nun istifasıyla, 1959'dan sonra ilk kez genel sekreterlik görevi Castro ailesi dışından birine verilecek. 89 yaşındaki Castro'nun Komünist Parti Genel Sekreterliği'ni, 2018 yılından bu yana Devlet Başkanı olan Miguel Diaz-Canel'e devredeceği belirtildi.

Başkent Havana'da düzenlenen Küba Komünist Partisi'nin 8'inci Kongresi'nde konuşan Castro, 'misyonunu yerine getirmiş ve ülkesinin geleceğinden emin bir şekilde' görevinden ayrıldığını söyledi. Castro, "Yurttaşlarımın gücüne sonuna kadar inanıyorum ve yaşadığım sürece anavatanı, devrimi ve sosyalizmi savunmak için hazırım" dedi. (DIŞ HABERLER)