Kremlin'den 'Hamas' eleştirisine yanıt: 'Taraflarla teması sürdürmek gerekli'

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, Moskova'da Hamas heyetiyle bir araya geldi. Kremlin, Hamas ziyaretine eleştirilere cevaben, 'çatışmanın taraflarıyla teması sürdürmenin gerekliliğine' işaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışmalarının 21'inci gününde, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri'nin Hamas'ın siyasi heyetiyle Rusya'nın başkenti Rusya'da görüştüğü açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın İran resmi haber ajansı IRNA'dan aktardığına göre, Rusya'nın resmi daveti üzerine Moskova'yı ziyaret eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Bakıri, Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk’un da yer aldığı heyetle görüştü.

'FİLİSTİN'DEKİ SON GELİŞMELER ELE ALINDI'

Bakıri ve Hamas heyetinin görüşmesinde, Filistin'deki son gelişmeler ve İsrail'in yoğun saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi'ndeki durum ele alındı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Ebu Merzuk başkanlığındaki heyet, dün Moskova'da temaslarda bulunmuştu. Rusya'nın daveti üzerine Moskova'ya giden İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Bakıri de Rus yetkililerle bir araya gelmişti.

KREMLİN: KREMLİN'LE TEMASTA BULUNMADILAR

Öte yandan, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Hamas siyasi heyetinin Moskova'ya davet edilmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün yaptığı açıklamada, İsrail-Filistin çatışmasında tüm taraflarla temasları sürdürmenin gerekli olduğunu söyledi. Peskov, Hamas heyetinin Rusya Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ile bir araya geldiğini, fakat Kremlin'le temasta bulunmadıklarını bildirdi.

İsrail, dün bir açıklama yaparak, Rusya'dan Hamas heyetini ülkeden çıkarma çağrısı yapmış, ziyaret davetini 'elim' olarak değerlendirmişti. (DIŞ HABERLER)