Rusya: Hamas heyeti Moskova'da

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bir Hamas heyetinin Moskova'yı ziyaret ettiğini açıkladı. Putin'in heyetle görüşmeyi planlamadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, arabuluculuk çalışmalarına Rusya da müdahil oldu. Rusya Dışişleri Bakanlığı, bir Hamas heyetinin Moskova'yı ziyaret ettiğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Hamas yetkililerinin temaslarda bulunmak üzere Moskova’yı ziyaret ettiğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Rus haber ajanslarına yapılan açıklamada da Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk’un da yer aldığı heyetin Moskova’yı ziyaret ettiği belirtildi. Rus yetkililerin Merzuk’la görüşmeler gerçekleştirdiği bilgisine yer verilen açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki yabancı rehinelerin derhal serbest bırakılması konusunda Rusya'nın tutumunun da devamı amacıyla kendisiyle temaslarda bulunulduğu, Rus ve diğer yabancı vatandaşların Filistin anklavından tahliyesinin sağlanmasına ilişkin konuların da ele alındığı kaydedildi.

PUTİN GÖRÜŞMEYİ PLANLAMIYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Hamas heyetiyle görüşme planlamadığını belirterek, görüşmelerin Rusya Dışişleri Bakanlığı çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan bir başka açıklamada da İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Ali Bakıri’nin de temaslarda bulunmak üzere Moskova’ya geldiği belirtildi.

İSRAİL: DERHAL SINIR DIŞI EDİN

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Hamas'ın IŞİD'den daha kötü bir terör örgütü olduğunu" iddia ederek, Hamas liderliğinin 1400 İsraillinin ölümü, 220 kadar İsraillinin esir alınmasından sorumlu olduğunu söyledi.

İsrail'in Hamas'ın "üst düzey yetkililerinin" Moskova'ya davet edilmesini kınadığını aktaran Haiat, bunun "terörü desteklemek ve Hamas teröristlerinin katliamlarını desteklemek anlamına geldiğini" kaydetti.

İsrail, Rus hükümetinden Hamas heyetini "derhal sınır dışı etmesini" istedi.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI DA RUSYA'DA

Bu ziyaretle aynı zamanda İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve nükleer başmüzakereci Ali Bakıri'nin de Moskova'da bulunduğu duyuruldu. Bakıri'nin, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Galuzin ile görüştüğü belirtildi. (HABER MERKEZİ)