Kremlin'den 'Finlandiya'ya gaz akışı yarın kesilecek' iddiasına yanıt

Kremlin Sözcüsü Peskov, Finlandiya'nın enerji şirketinin "Rusya yarın gaz akışını kesecek" açıklamasıyla ilgili konuştu. Peskov, "Kimsenin kimseye bir şeyi bedavaya tedarik etmeyeceği açık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya'nın devlet enerji şirketi Gasum'un "Rusya yarın doğal gaz arzını durduracak" açıklamasına Kremlin'den yanıt geldi. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, basın toplantısında gazetecilerin konuya ilişkin sorularına “Gazprom ile sözleşmesi bulunan tüm şirketler konusunda bilgi sahibi değiliz, bu nedenle bu konunun detaylarını Gazprom’a sormalısınız. Kimsenin kimseye bir şeyi bedavaya tedarik etmeyeceği açık" dedi.

'BALTIK BORU HATTINDAN TEDARİK SÜRECEK'

Finlandiyalı şirket Gasum, Rus enerji şirketi Gazprom'un "Gasum'un gaz tedarik sözleşmesi kapsamında Finlandiya'ya doğalgaz arzının 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat (TSİ) 07.00'de kesileceğini bildirdiği" açıklaması yapmıştı. Açıklamada, Gasum'un Baltık doğalgaz boru hattı (Balticconnector) aracılığıyla müşterilerine diğer kaynaklardan doğalgaz tedarik edeceği, şirketin gaz dolum istasyonlarının normal şekilde çalışmayı sürdüreceği belirtilmişti.  

Finlandiya'nın Rusya'yla 2031 yılına kadar gaz tedarik sözleşmesi bulunuyor. Rusya'nın Finlandiya'ya gaz akışını kesmeye hazırlanmasına gerekçe olarak rubleyle ödeme alamaması gösteriliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mart ayında imzaladığı kararnameyle "dost olmayan ülkeler" gaz tedariki için rubleyle ödeme yapmak zorunda. Rusya, söz konusu karar kapsamında Bulgaristan ve Polonya'ya doğal gaz sevkiyatını durdurmuştu. (DIŞ HABERLER)