Kremlin'den 'Azerbaycan'da Türk askeri üssü' yorumu: Yakından takip ediyoruz

Türkiye'nin Azerbaycan'da askeri üs kurabileceğine dair gelişmeleri 'yakından takip ettiklerini' söyleyen Peskov, "Rusya, kendi çıkarlarını teminat altına almak için adımlar atabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye'nin Azerbaycan'da muhtemel bir askeri üs kurabileceğine dair gelişmeleri 'yakından takip ettiklerini' söyledi. "Rusya'nın, kendi güvenliğini ve çıkarlarını teminat altına almak için adımlar atması gerekebilir" diyen Peskov, Türkiye'nin Azerbaycan'da üst kurma olasılığına yönelik soruyu, "NATO müttefiki bir ülkenin, sınırlarımıza yakın bölgede askeri altyapı konuşlandırması, özel ilgi gerektiren bir konudur" diyerek yanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, askeri ve savunma alanında iş birliği vurgusu yapılan Şuşa Beyannamesi'ni imzalamıştı. Azerbaycan ziyareti sonrası basın mensuplarına konuşan Erdoğan, Şuşa Beyannamesi'nin askeri üs kurulmasını kapsayıp kapsamadığı sorusu karşısında "Bu, açıkladığımız maddelerin dışında değil. Burada daha sonra gelişme, genişleme olabilir. Şimdilik burada daha çok, özellikle bu sınır boylarının garanti altına alınması, teminat altına alınması asıl olandır. Burada özellikle sayın İlham Aliyev’in Putin ile yapacağı ara görüşmeler bu işi farklı bir şekilde geliştirebilir" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)