Konya'da 'köpekleri bayıltıp toprağa gömdüler' iddiası

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği, Konya'da bulunan çöplük alanda birçok köpeğin bayıltılarak çukura atıldığı öne sürülen görüntüler paylaşıldı. Çeltik Kaymakamlığı ise konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

KONYA - Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği’nin (HAYKURDER) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Konya'nın Çeltik ilçesinde bulunan çöplük alanda birçok köpeğin bayıltılarak kazılan çukura atıldığı üzerlerinin ise toprakla örtüldüğüne ilişkin görüntüler paylaşıldı.

'İNSANLIĞIN ÖLDÜĞÜ YER'

HAYKURDER'in sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımda “Kimisi son nefesini diri diri gömüldükleri toprak altında verdi, kimisi ise üzerine atılı toprağın altında yardıma giden arkadaşlarımızın gözü önünde dakikalarca can çekişti! Sokak hayvanlarının toplanıp diri diri gömüldüğü, insanlığın öldüğü yer Konya Çeltik!” denildi.

KAYMAKAMLIK: OLAY SAVCILIĞA İNTİKAL ETTİ

Hayvanseverlerin duruma tepki göstermesi üzerine Çeltik Kaymakamlığı’ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Görüntülerle ilgili çalışma başlatıldığı ve şikayetlerin savcılığa iletildiği aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“11.11.2020 Tarihinde Kaymakamlığımıza gelen ihbar/şikayetler ve sosyal medyada yer alan söz konusu köpek ölümleri ile ilgili görüntüleri büyük teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Bizlere emanet olan hayvanların korunması bakımından göstermiş olduğumuz hassasiyeti söz konusu menfi olay için de göstereceğimizden kamuoyunun hiçbir tereddütte bulunmamanızı temenni ederiz. Kaymakamımız Sayın Yusuf Beran VURAN başkanlığında konu ile ilgili kamu kurumlarımız gerekli çalışmaları hat safhada yapmakta olup konunun araştırılması ve soruşturulması bakımından söz konusu menfi olay Yunak Cumhuriyet Savcılığı’na intikal etmiştir. Gerekli yasal çalışmalar başlatılmış olup kurumlarımız görevinin başında ve konu kaymakamlığımız tarafından yakinen takip edilmektedir. Vatandaşlarımıza hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ederiz.”

Etiketler Konya HAYKURDER