Konya barınağında online sahiplendirme başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki hayvanların sahiplendirilmesi için online başvuru alınmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir köpeğin katledilmesine dair medyaya yansıyan görüntüler sonrası iki kişi tutuklandı. Hayvanseverler başta olmak üzere pek çok kurum ve siyasetçi olayı kınayan açıklamalar yaptı.

Bu gelişmeler üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, barınaktaki hayvanların online form aracılığı ile sahiplendirileceği açıklandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, hayvanların online olarak sahiplenilmesinin önünü açan uygulamayı hayata geçirdi.

BİR KİŞİYE BİR SAHİPLENDİRME

Belediyenin resmi internet sitesinden yapılan sahiplendirme işleminde ise şartlar şu şekilde belirlendi:

- Başvuru sahibi 18 yaşından büyük olmalıdır.

- Bir kişiye yalnızca bir sahiplendirme yapılabilir.

- Başvuru kaydınız oluşturulduktan sonra sahiplendirme sıranız geldiğinde kayıtlı telefon numarası üzerinden sizinle iletişim kurulacak ve randevu zamanınız belirlenecektir.

- Sahiplendirme esnasında kendinize ait kimlik belgeniz (nüfus cüzdanı, ehliyet veya evlilik cüzdanı) yanınızda olmalıdır.

- Sahiplendirmeye uygun bir tasma ve kapalı bir araç ile gelmeniz gerekmektedir.

‘YOĞUN BİR TALEP YOK’

Belediyeden bir yetkili, barınakta yaşananların ardından hayvanseverlerin barınağa giderek birçok hayvanı sahiplendiğini, bu yüzden online sahiplenmede yoğun bir talebin olmadığını söyledi. Yetkili ayrıca, internet sitesinde yazan bilginin aksine, sahiplenilme koşulları ile ilgili hayvan sayısında bir sınırın olmadığını belirtti. Online sahiplendirmenin, sahiplendirilecek hayvanları kontrol altına almak için yapıldığını sözlerine ekledi.

MERKEZ DIŞINDAKİ İLÇELERE DE SAHİPLENDİRME YAPILIYOR

Yetkili, 2016 yılından bu yana uyguladıkları ‘Gönüllü Hayvan Dostları Projesi’ ile de bugüne kadar binlerce köpeğin sahiplendirildiğini söyledi ve proje ile ilgili şu bilgileri paylaştı: "2016 yılında başlattığımız Gönüllü Hayvan Dostları Projesi’yle binlerce sahipsiz sokak hayvanını sıcak bir yuva ile buluşturduk. Bir gönüllünün en fazla üç köpeği sahiplendiği projede, her hayvan başına aylık 500 lira destek veriyoruz. Bu projemizden Konya merkez dışındaki 28 ilçede yaşayan vatandaşlarımız faydalanıyor. Ayrıca, ‘e-pati’ ismi verilen bir program ile de sahiplendirilen hayvanların periyodik kontrolleri, gelişim durumları, aşıları, gıda desteklemeleri web sayfaları ve uygulamalar yardımı ile sürekli takip ediliyor. Bugüne kadar bu projemizle 6 binden fazla hayvanı sahiplendirdik.” (DUVAR)