Koç Üniversitesi işçileri direnişin 4. gününde: Buradayız gitmeyeceğiz

Koç Üniversitesi’nde sürgüne gönderilen işçilerin eylemleri devam ediyor. İşçiler adına konuşan Zöhre Şahin, "Çalınan emeğimizi istiyoruz. Buradayız gitmeyeceğiz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Koç Üniversitesi’nde taşerona bağlı çalışan 6 temizlik işçisinin çalışma yerleri, bayram ikramiyesi ve sosyal haklar talebiyle topladıkları imzadan sonra değiştirildi. Sürgüne gönderilen işçiler çalışma yerlerine geri dönmek için 18 Temmuz’da Koç Üniversitesi ana kampüs önünde eyleme başladı.

Evrensel’in haberine göre, ilk gün jandarma tarafından gözaltına alınan işçilerin eylemleri sürüyor.

Eylemlerinin 4. gününde Koç Üniversitesi ana kampüsü önünde toplanan işçiler adına konuşan Zöhre Şahin, “Taşeron kölelik sistemine, sürgünlere, mobbinglere karşıyız. Kabul etmiyoruz 5 bin lira asgari ücreti. Bizler de geçinebilmek istiyoruz bizim de çocuklarımız var. Sizler bizden hep iş istiyorsunuz biz de aş istiyoruz aş. Emeğimizin hakkını istiyoruz, hak istemek suç mu? Bir ikramiyeyi çok görüyorsunuz kimin bu holdingler kimin bu sermaye? Hepsini bizim sırtımızdan kazanıyorsunuz. 3 kişinin işini bir kişi yapıyor. Çalınan emeğimizi istiyoruz. Buradayız gitmeyeceğiz, haklarımızı sizlerden söke söke alacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)