Fakir Baykurt Öykü Ödülü Mustafa Orman'ın

9. Fakir Baykurt Öykü Ödülü açıklandı. Mustafa Orman ödüle layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen Fakir Baykurt Öykü Ödülü açıklandı. Ödüle, Everest Yayınları tarafından yayımlanan Ovada Paldır Küldür isimli kitabıyla Mustafa Orman layık görüldü.

'SABIRLI, İNCELİKLİ, ÖZENLİ...'

Jüri tarafından yapılan açıklamada, “Öyküler içinde gizlenen öykülerle ilerleyen eser, sayfalarda katmanlar halinde yavaş yavaş açılıyor ve her biri bağımsız birer öykü olduğu sanılan olaylar bütünleşerek tek bir öyküye dönüşüyor. Bu durum okuyucuda, öykülerin bir bütün olarak yeniden okunması isteği yaratıyor. Öykü kişilerinin pişmanlıklarını, vicdani sarsılmalarını, zaaflarını, heyecanlarını, hayal kırıklıklarını ve dürtülerini okuyucuya başarılı bir şekilde hissettiren yazar; kişilik oluşturmakta sabırlı, incelikli, özenli davranıyor. İyimser olmayı çıkış noktası olarak ele alırken, sarsıcı insan ilişkilerini ve olaylar örgüsünü başarılı bir ustalıkla bir araya getirmeyi başarıyor.

Bütün bunların yanında anlattığı olayları edebiyat duyarlılığından uzaklaşmadan kavrayan yazarın, anlatımındaki özen, dili kullanmadaki çeşitlilik, betimlemelerdeki imge zenginliği ve öyküleri yansıtılan kişilerin sahiciliği kayda değer bulunmuştur" ifadeleri yer aldı.

Ödül töreninin tarihi yaşanan küresel pandemi nedeniyle henüz açıklanmadı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Detaylı bilgi için...