Ankara Üniversitesi Roman, Öykü ve Şiir Ödülleri açıklandı

2019 Ankara Üniversitesi Edebiyat Ödülleri açıklandı. Arı Fısıltıları, ödüle değer görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2019 yılı, Ankara Üniversitesi Roman, Öykü ve Şiir Ödülleri sonuçları açıklandı.

TOPRAK, MORAKLIGİL VE ERGÜN'E ÖDÜL... 

2019 Ankara Üniversitesi Edebiyat Ödülleri Roman Dalı’nda Menekşe Toprak’ın İletişim Yayınları tarafından basılan “Arı Fısıltıları” romanı birinci tercih olarak Roman kategorisinde, KKM Yayınları tarafından basılan Deniz Moralıgil İki Mükemmel Boşluk adlı eseri Öykü kategorisinde, Yiğit Ergün tarafından yazılan Halim Vaktime Küskün başlıklı dosyası Şiir kategorisinde Ankara Üniversitesi 2019 Roman, Öykü ve Şiir Ödüllerini almaya hak kazandı.

Menekşe Toprak: Arılar 'bizden öğrenecek şeyleriniz var' diyorMenekşe Toprak: Arılar 'bizden öğrenecek şeyleriniz var' diyor

AKADEMİDEN OLUŞAN JÜRİ... 

Ankara Üniversitesi Roman, Öykü ve Şiir Ödülleri; Cumhuriyetin İlk Üniversitesi olarak yazınsal nitelikli yapıtların okurla buluşması, sanatçı-okur etkileşimine olanak sağlanması ve Türkçe edebiyata yeni yapıt ve yazarların katılmasına katkı sağlanması amacıyla 2014 yılından beri düzenleniyor.

Yazınsal nitelikli yapıtları akademik bir anlayışla değerlendirmek, bu bağlamda yazar, yayıncı ve üniversiteyi bir araya getirerek yeni ve kalıcı toplumsal bir etkileşim oluşturmak, Ankara Üniversitesi’nin bilim ve teknik alanlarında olduğu gibi sanatı da önemseyen bir üniversite olduğunu pekiştirmek amacıyla yapılan yarışmada; 2018 yılı basımı olan roman, öykü ve şiirler ile (şiir dalında dosya ile katılım da olmuştur) değerlendirmeye kabul edildi. Yarışmada Roman Ödülü Seçici Kurul Üyeleri Prof. Dr. Alemdar Yalçın, Prof. Dr. Mukadder Yaycıoğlu, Prof. Dr. Nazan Tutaş, Prof. Dr. Necdet Adabağ ve Prof. Dr. Ömer Adıgüzel, Öğr. Gör. İbrahim Dizman ve Bil. Uzm. Ali Kırkar görev alırken; Öykü Ödülü Seçici Kurul Üyeleri Prof. Dr. Aysu Aryel Erden, Prof. Dr. Ömer Adıgüzel, Doç. Dr. Sevgi Can Yağcı Aksel, Dr. Jale Özata Dirlikyapan ve Dr. Öğr. Üyesi Nami Eren Beştepe’den, Şiir Ödülü Seçici Kurul Üyeleri ise Prof. Dr. Gürkan Doğan, Doç. Dr. Erdoğan Kul, Prof. Dr. Nurullah Çetin, Dr. İhsan Metinnam ve Fuat Çiftçi’den oluştu.