'Kürd Araştırmaları'ndan yeni sayı: Sömürgecilik ve kültürel hegomanya

Kürd Araştırmaları'nın yeni sayısı çıktı. Dergide, sömürgecilik ve kültürel hegomanya tartışılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dört ayda bir farklı dosyalar ve dosya dışı yazılarla okurların karşısına çıkacak olan “Kürd Araştırmaları” (Lêkolînên Kurdî) dergisinin, yeni sayısı e-dergi olarak yayınlandı.

Dijital olarak internet üzerinden yayımlanan olan dergi, Kürtler ve Kürdistan ile ilgili farklı birçok mevzuyu ele aldı. Dergi, Kürdistan’da ve dünyanın birçok ülkesinde bulunan Kürt akademisyen, entelektüel ve araştırmacının yanı sıra, Kürt ve Kürdistan meselesi üzerine kafa yoran başka birçok ismin önemli çalışmalarını barındıran derginin yeni sayısı okurla buluştu.

SÖMÜRGECİLİK VE HEGOMANYA TARTIŞILIYOR

“Sömürgecilik ve Kültürel Hegomanya” başlıklı dosyayla okur karşısına çıkan dergi, Kürtçe, Türkçe ve İngilizce yazılara yer verdi. Derginin bu sayısında Ramazan Kaya, Adnan Çelik, Zozan Goyi, Derya Bayır ve Soner Sert gibi isimler yer aldı.  Barış Ünlü ile 'Türklük Sözleşmesi' üzerine bir söyleşiye yer veren dergi, hegomanya ve sömürgecilik kavramlarını tartışmaya açtı.

Derginin yeni sayılarında Türkçe, İngilizce ve bazen de Farsça çalışmaların yanı sıra, önemli metin ve çalışmaların Kürtçe ve Türkçe çevirileri de dergide yer alacak. Kuramsal yayıncılık açısından ilk çokdilli dijital Kürt dergisi olma vasfına sahip olan dergi, sosyal ve siyasal bilimler alanında tanınmış birçok isimle yapılacak söyleşileri de yayımlayacak. Ayrıca hem yayımlanan makalelerin her biri ayrı ayrı olarak hem de derginin tamamı pdf olarak indirilip okunabilecek. (HABER MERKEZİ)