'Kırmızı Gül’ün Defteri' kitabı tanıtıldı

Suruç Katliamı’nda hayatını kaybeden Çağdaş Aydın anısına hazırlanan “Kırmızı Gül’ün Defteri” 20 Ekim'de bir buluşma ile tanıtıldı. Kitap önümüzdeki haftadan itibaren raflarda yerini alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 4 yıl önce Suruç Katliamı’nda hayatını kaybeden Çağdaş Aydın anısına hazırlanan Kırmızı Gül’ün Defteri kitabı İstanbul Kayy-Der'de ailesinin ve dostlarının katıldığı bir buluşma ile tanıtıldı. Çağdaş Aydın’ın ailesi tarafından hazırlanan ve yolları Çağdaş’la kesişen dostlarının, sevdiklerinin kaleminden Çağdaş’ın anlatıldığı kitap Ceylan Yayınları tarafından yayımlandı.

Kırmızı Gül'ün Defteri, Saniye Aydın, Feti Aydın, 257 syf., Ceylan Yayıncılık, 2019.

KİTAP GELİRLERİ SURUÇ'TA HAYATINI KAYBEDENLER ANISINA KURULACAK VAKFA AKTARILACAK

Suruç aileleri, Cumartesi İnsanları ve farklı kurumlardan temsilcilerin katıldığı toplantıda Çağdaş’ın annesi Saniye Aydın, kardeşi Yoldaş Aydın ve kendisi de Suruç’ta yaralanan babası Fethi Aydın kitap çalışmasını anlattı. Saniye Aydın yaptığı konuşmada 4 yıldır verdikleri adalet mücadelesinden bahsederek oğlunun anısını yaşatmak üzere yola çıktıklarını vurguladı.  Çağdaş’ın kardeşi Yoldaş ise, kitabın Çağdaş’ın hayatını ve mücadelesini anlatmak üzere hazırlandığını, kolektif bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek kitaptan elde edilecek gelirin Suruç’ta hayatını kaybedenler anısına kurulacak vakfa aktarılmasını planladıklarını söyledi.  Çağdaş’ın Babası Fethi Aydın da Suruç’a yolculuklarının barış için köprü olma amacı taşıdığını bugün de aynı inançla hareket etmeye devam ettiklerini ifade etti.

Etkinlikte annesi Nazegül Boyraz’ı Suruç’ya kaybeden Yasemin Boyraz; eşi Cemil Yıldız’ı Suruç’ta kaybeden Sultan Yıldız ve 10 Ekim Ankara katliamında oğlu Güney Doğan’ı kaybeden Derman Doğan konuşma yaptı. Çağdaş Aydın’ın her hafta yanlarında yer aldığı Cumartesi İnsanları adına Hasan Ocak’ın abisi Ali Ocak ve SGDF temsilcisi de Çağdaş’ı andıkları birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Saniye ve Fethi Aydın konuklar için Kırmızı Gül’ün Defteri kitabını imzaladı. Kitap önümüzdeki haftadan itibaren kitabevi raflarında yerini alacak.