Diyarbakır'da 9 günde 175 bin okur!

7. Diyarbakır Kitap Fuarı, 175 binin üzerinde okuru ağırladı. Fuara 160 yayınevi katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da bu yıl 7’ncisi düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı, 6 Ekim’de sona erdi. Fuar bu yılında 175 binin üzerinde okuru ağırladı.

Bu yıl Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği yanı sıra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) desteği ile düzenlenen 7. Diyarbakır Kitap Fuarı 28 Eylül’de başladı.

“Yazının Kadim Coğrafyası” sloganıyla düzenlenen fuara 160 yayınevi katıldı. Fuarda 75 kültür etkinliği düzenlendi ve imza günlerinde yazarlar ile okurlar bir araya geldi. Fuar en çok ziyaretçiyi hafta sonunda yakaladı.

Geçen yıl altı gün süren fuar, 109.161 bin okuru ağırlamıştı. Gelen ziyaretçilerin 16.893’ünü fuara okullarıyla birlikte katılan öğrenciler oluşturmuştu. 142 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda 250 yazar okurla buluşmuştu. Yanı sıra fuar kapsamında panel, söyleşi, belgesel gösterimi, şiir dinletisi, atölye çalışmaları, çocuk faaliyetleri, imza günleri ve ödül töreninden oluşan bir etkinlik programı da gerçekleşmişti.