Değişen Bir Şey Yok 'Meclisten Mahpushaneye Kürt Milletvekilleri' 20 Eylül'de okurla buluşacak

“Değişen Bir Şey Yok 'Meclisten Mahpushaneye Kürt Milletvekilleri'” 20 Eylül'de Dipnot Yayınları tarafından okurla buluşacak. Türkiye’nin yakın geçmişindeki 'tarihi hatayı' inceleyen kitap, ülke demokrasisinin nasıl onarılabileceğine ilişkin, söz konusu süreci ayrıntılarıyla aktaran temel bir kaynak niteliğinde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Hayri Demir ile Siyaset Bilimci Hasan Kılıç’ın 2016’daki milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması sürecini tüm detaylarıyla derlediği “Değişen Bir Şey Yok 'Meclisten Mahpushaneye Kürt Milletvekilleri'” isimli kitap 20 Eylül’de Dipnot Yayınları tarafından yayımlanacak.

AB Türkiye Raportörü Kati Piri’nin önsözü ile başlayarak Anayasa Hukukçusu Murat Sevinç’in sonsözüyle sonlanan kitapta dokunulmazlıkların tarihsel arka planına ışık tutulurken, 4 Kasım sürecinin bilinmeyenleri de ortaya konuluyor.

Değişen Bir Şey Yok, Hayri Demir, Hasan Kılıç, 240 syf., Dipnot Yayınları, 2019.

Tüm yargılama ve savunma sürecinde medya ambargosuna da maruz bırakılan HDP’li milletvekilleri, yaşananların tüm ayrıntılarını bu kitapta anlatıyor. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Abdullah Zeydan, Selma Irmak, Çağlar Demirel, Gülser Yıldırım, Burcu Çelik Özkan, Ferhat Encu, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken kendi tanıklıkları üzerinden sürece ışık tutuyor.

Türkiye’nin yakın geçmişindeki tarihi hatanın incelenerek tüm detaylarının aktarıldığı “Değişen Bir Şey Yok 'Meclisten Mahpushaneye Kürt Milletvekilleri'”, ülke demokrasisinin nasıl onarılabileceğine ilişkin tartışmaya katkı sağlayacak bir kaynak niteliği taşıyor.