Yaratıcı Yazarlık ve Roman Atölyesi başlıyor

Roman atölyesi Ankara'da başlıyor. 5 hafta sürecek atölye 2-30 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emrah Polat ile Yaratıcı Yazarlık ve Roman Atölyesi, 2 Ekim 2019 Çarşamba günü, Saat 19.00’da, Çankaya Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlıyor.

Roman tasarlamak özelinde yaratıcı yazarlığın ele alınacağı atölye dersleri; hem yazma ile ilgili bilgi edinmek isteyenlerin, hem yazdıklarını derinleştirmek isteyenlerin yararlanabileceği içerikte olacak. Çarşamba günleri 19.00-21.00 saatleri arasında gerçekleşecek atölye, toplam 5 hafta ve 10 saat sürecek.

Yazmaya ilgi duyan insanların, yazıyla kurdukları ilişkiyi, konu ile ilgili teorik ve pratik bilgiler vererek geliştirmenin amaçlandığı atölye derslerinde, yazma ile ilgili genel teorik bilgilerin yanı sıra temel edebi kavramlar işlenecek. Karakter inşası, kurgu ve dramatizasyon üzerinde durulacak. Edebiyat ve etki bağlamında Jerzy Kosinski’nin Boyalı Kuş adlı romanı incelenecek. 2 Ekim'de başlayacak olan atölye 30 Ekim'de bitecek.

EMRAH POLAT KİMDİR? 

1974 Ankara doğumlu. İletişim Yayınları tarafından yayımlanan Köpek Adamlar, Yüzler, Alocu Tilki’nin Serencamı adlı üç romanı bulunmakta. Yazarın Köpek Adamlar adlı romanı Arnavutça, Bulgarca ve Rumence olarak da yayımlandı. Ankara Çağdaş Sanat Merkezi, Tayfa Kitap Kafe ve CerModern’de yaratıcı yazarlık dersleri verdi. Üç yıl boyunca her hafta TRT Radyo1’de yayınlanan Edebiyat Adası adlı programda, daimi konuk olarak yer aldı. Kafa ve Bavul gibi popüler kültür dergilerinde iki yıl süreyle düzenli olarak her ay yazıları yayımlanan Emrah Polat, 2010 yılından beri faaliyette olan Edebiyat Haber’in yayın yönetmenliğini yürütmekte. (HABER MERKEZİ)