İsmail Saymaz: Kavala'nın suçlandığı Barkey'in kitabını Cem Küçük yayınladı!

İşadamı Osman Kavala'nın tutuklanmasının ardından Henri Barkey'in Türkiye'deki ilişkileri tartışma konusu oldu. Gazeteci İsmail Saymaz, Barkey'in kitabının Cem Küçük'ün yayınevi tarafından basıldığını duyurdu. Barkey ve Küçük'ün yayınevinden de kitapla ilgili açıklamalar geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşadamı Osman Kavala'nın tutuklanma gerekçeleri arasında yer alan, "eski CIA uzmanı Henri Barkey'le yoğun temas" suçlanmasının ardından Barkey'in Türkiye'deki ilişkileri gündem oldu.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın Twitter'da, "Kavala'ya ikinci suçlama şu: Barkey ile yoğun temas. Peki, Barkey'in kitabını Türkçe'de yayınlayan kim? Cem Küçük" mesajı yeni bir tartışma başlattı.

.

Eski CIA uzmanı Barkey'den de, Cem Küçük'ün Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptığı Profil Kitap'tan çıkan kitabı hakkında: "Kimse kitabı bize yollamayı bile düşünmedi. Bu düpedüz hırsızlıktı. Ama Türkiye'nin karmaşık hukuk sistemiyle uğraşmak istemedik. Şunu söylemek gerek: Kitabı bize haber vermeden izinsiz tercüme edip yayımladılar. Bize 1 kuruş vermediler ve benim ismimi 2. sıraya attılar" açıklaması geldi.

Barkey ve İsmail Saymaz'ın mesajlarının ardından bu kez Profil Kitap'tan bir açıklama geldi. Açıklamada, Barkey'in kitabı için yapılan sözleşme ve fatura da yer aldı.

Ayşe Buğra: Kavala, FETÖ mensupları döneminde hazırlanan tutanaklarla tutuklandıAyşe Buğra: Kavala, FETÖ mensupları döneminde hazırlanan tutanaklarla tutuklandı