İhsan Eliaçık: Belediye fuardan atmakla tehdit ediyor

İhsan Eliaçık, Kayseri Belediye'sinin 'kendisini tehdit ettiğini' iddia etti. Eliaçık, tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 14-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan "1'inci Kayseri Kitap Fuarı"na katılacak yazarlardan R. İhsan Eliaçık, Kayseri Belediye Başkanı'nın engeli ve tehditleri ile karşılaştığı iddiasında bulundu. Eliaçık, Belediye Başkanı'na Twitter hesabından tepki gösterdi.

Eliaçık, resmi Twitter hesabı üzerinden 'Hafta sonu memleketi Kayseri'deki Kitap Fuarı'na katılacağını, cumartesi günü Tekin, pazar ise Doğu Kitabevi standında olacağını' duyurdu. Bugün, "Kayseri Belediye Başkanı beni Kitap Fuarı'na sokmamakla, polis zoruyla çıkarmakla tehdit ediyor. Gel ve o dediğini yap, istifadan yırtarsın!" paylaşımında bulunan Eliaçık, daha sonra 'cumartesi ve pazar günleri etkinlikte olacağını' yineledi.

İBRAHİM KABOĞLU DA YASAKLA KARŞILAŞTI

KHK ile işinden uzaklaştırılan Anayasa Hukuku Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da Kayseri Kitap Fuarı'nda yasakla karşılaşan bir başka isim. AKP’li Kayseri Büyükşehir Başkanı Mustafa Çelik, Kaboğlu’nun Tekin Yayınevi’nden çıkan "15 Temmuz Anayasası" isimli kitabına ilişkin Kaboğlu’nun katılımıyla düzenlenecek söyleşiyi ve imza gününü de yasakladı.