İstanbul Kitap Fuarı 35 yaşında!

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de kitapseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 35'inci yaşını kutlayacak olan İstanbul Kitap Fuarı’nda düzenlenecek etkinlik programı açıklandı. 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek.

Ana temanın “Felsefe ve İnsan” olduğu fuarda Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından özellikle farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri düzenlenecek. “Eğitim Hakkı”, “Farklılıklar”, “Eleştirel Okuma ve Düşünme” üzerine atölye çalışmaları yapılacak.

Felsefe teması kapsamında yurt dışından çocuk kitabı yazarları Brigitte Labbé ve Oscar Brenifier ise fuarın konukları arasında. Labbé, 18 Kasım Cuma ve 19 Kasım Cumartesi günü çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki ayrı atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. Oscar Brenefier ise 13 Kasım Pazar günü çocuklarla felsefe üzerine bir söyleşi düzenleyecek.

SÖZCÜKLERİN ETKİSİ

Onur Konuğu’nun Almanya olduğu İstanbul Kitap Fuarı’na Almanya’dan 30 yayınevi katılırken 40’a yakın etkinlik gerçekleştirilecek. Sözcüklerin Etkisi-Worte Bewegen sloganıyla fuara konuk olan Almanya, modern Almanca edebiyatından çocuk etkinliklerine geniş bir yelpazede hazırladığı program üç ayrı alanda konukları ağırlayacak: Konferans salonları, 1 nolu holde yer alan Almanya Ulusal Standı ve yine aynı holdeki etkinlik alanı olarak belirlendi.

Onur Konuğu Almanya etkinlikleri kapsamında 14 Kasım Pazartesi günü Türkiye ve Almanya Yayıncılar buluşması gerçekleşirken, aynı gün Almanya’da Yayıncılık Trendleri, Çocuk Yayıncılığı ve Okuma’nın Geleceği ve Bağımsız Yayıncılık üzerine paneller yapılacak. Uluslararası Salon’da yer alan Almanya standı fuarın ilk dört günü 12-15 Kasım 2016 tarihleri arasında ziyaret edilebilirken okurlar, Almanca kitapları ise fuar süresince 2 nolu salonda yer alan Alman Kitabevi standında bulabilecekler.