'Kırmızı', pandemi döneminin en iyi açılış yapan animasyon filmi oldu

Animasyon filmi "Kırmızı", ilk haftalar baz alındığında pandemi döneminin en iyi yabancı animasyon filmi açılışını gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pixar'ın yeni animasyon filmi "Kırmızı" (Turning Red), gösterimdeki ilk hafta sonunda 146 bin 235 izleyiciye ulaştı. Böylece animasyon film, ilk haftalar baz alındığında pandemi döneminin en iyi yabancı animasyon filmi açılışını gerçekleştirmiş oldu.

Box Office Türkiye'nin aktardığına göre, Disney+'ın aktif olduğu ülkelerde sinemalarda gösterime girmeyip doğrudan Disney+'ta yayınlanan film, Türkiye gibi Disney+'ın henüz faaliyete başlamadığı ülkelerde ise salonlardaki yerini aldı. "Kırmızı", Türkiye'de ilk hafta sonunda 105 bin 139, ilk haftasında ise 146 bin 235 seyirciyle gerek ilk hafta sonu gerekse ilk hafta bazında pandemi döneminin en iyi açılış yapan yabancı animasyon filmi oldu.

2018 yapımı filmi "Bao" ile kısa animasyon kategorisinde Oscar kazanan yönetmen Domee Shi'nin kendi çocukluğundan izler taşıyan filmi "Kırmızı", kendisinden ayrı düşemeyen annesinin korumacı tavırlarından bıkmış bir genç olan Mei Lee'nin, her heyecanlandığında kırmızı bir pandaya dönüşmeye başlaması sonrası gelişen olayları anlatıyor.