Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde gazetecilere tribün engeli

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri tarihinde ilk defa gazeteciler tribün dışı bırakıldı. Alınan bu karar, belediyenin basın grubundan duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE  - Edirne Belediyesi tarafından organize edilen 661’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne saha ve basın tribün akreditasyonu yapılan gazeteciler hakkında alınan karar, Edirne Belediyesi basın grubundan duyuruldu. 

Alınan karara göre, yerel gazete temsilcileri akreditasyonları yapılmasına rağmen basın tribününde yer alamayacak. Güreşler, 1-3 Temmuz arasında gerçekleştirilecek.

SADECE AJANSLAR TRİBÜNE ALINACAK

Belediyeden yapılan açıklamada; saha ve tribüne giriş için akreditasyonları yapılan yerel medya temsilcilerinin sadece sahadan çekim yapabileceği ve basın tribününe alınmayacağı belirtildi. Edirne Belediyesi basın grubundan yapılan duyuruda ise şu ifadeler kullanıldı: “Bu yıl Kırkpınar Güreşleri canlı yayını TRT ile birlikte dört ayrı kanaldan gerçekleştirilecektir. Teknik olarak bu yıl Hakem Kulesi Basın Tribünü’nde farklı bir çalışma yapılacağından, basın tribününe canlı yayını gerçekleştirecek televizyon ekipleri ile Anadolu Ajansı, Demirören Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Edirne Televizyonu personeli alınacaktır. Diğer basın mensupları çalışmalarını saha içerisinden yürütecektir. Bilginize.”