Ahmet Taşçı: Yağlı Güreş Federasyonu kurulmalı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Yardımcısı, aynı zamanda Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemerin son sahibi olan Ahmet Taşçı, Yağlı Güreş Federasyonu kurulması gerektiğini söyledi.

Ahmet Taşçı
Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Edirne’ye gelerek temaslarda bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Taşçı, gazetecilere de açıklamalar yaptı. Yağlı güreş branşının kendine ait federasyonu olması gerektiğini ifade etti.

‘KENDİ YAĞIMIZDA KAVRULMAK İSTİYORUZ’

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde güreşi kazanarak emanetçisi olduğu altın kemeri bir yıl süresince takan başpehlivan, bir sonraki yıl Kırkpınar'da başarılı olamazsa kemeri iade ediyor. Üç yıl fire vermeden üst üste Kırkpınar'da şampiyon olan başpehlivan ise altın kemerin ebedi sahibi oluyor. Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi’nde heykeli dikilen Ahmet Taşçı, 1990, 1991, 1992 ile 1995, 1996 ve 1997 yılları finalinde rakiplerini yenerek iki kez altın madalyayı kazanarak evine götürdü.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Edirne’ye gelerek temaslarda bulunan Taşçı, Saraçlar Caddesi’nde halkın sevgi gösterileri ile karşılandı. Burada gazetecilerle konuşan Taşçı, bu yıl yeni kurulan Geleneksel Güreş Federasyonu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Geleneksel Güreş Federasyonu’nun içerisine yağlı güreşin alınması gibi bir talep bize ulaşmadı. Türkiye Güreş Federasyonu’na gelen bir teklif veya bir yazı yok.”

'BU İÇLER ACISI BİR ŞEY'

Yağlı Güreş Federasyonu’nun kurulması gerektiğinin altını çizen Taşçı “Bizim istediğimiz Yağlı Güreş Federasyonu. Tek başımıza özerk olmak, kendi yağımızda kavrulmak istiyoruz. Bunun niye olmadığını ben de anlamış değilim. 35 yıldır bu işin içindeyim. Bugün baktığımız zaman 10-20 tane sporcusu olan branşların federasyonları var. Bizde yaklaşık 5 bin sporcu var ama federasyonumuz yok. Bu içler acısı bir şey" diye konuştu.