Kırkpınar Ağası Survivor'a katılmasına karşı çıktığı Balaban için destek çağrısı yaptı

Tarihi Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, Survivor'da yarışmasına karşı çıktığı başpehlivan İsmail Balaban’ın 'haksızlığına uğradığını' savunarak bu kez destek çağrısında bulundu.

Seyfettin Selim ve İsmail Balaban
Google Haberlere Abone ol

Tamer YAVUZ

EDİRNE - 
Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, daha önce yaptığı açıklamada, Survivor isimli yarışma programına katılan başpehlivan İsmail Balaban'ın 'kendisini küçük düşürmemesi gerektiğini' savunarak programı bırakması gerektiğini söylemişti. Ancak Selim fikir değiştirdi ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 2013 ve 2017 yılında Kırkpınar Başpehlivanı olan Balaban’a destek verilmesi talebinde bulundu.

'BALABAN'A HAKSIZLIK YAPILIYOR'

İsmail Balaban'ın ülkeye şampiyon olarak dönmesini istediğini belirten Selim, “Ata sporumuz güreş bir tarihtir, bir kültürdür. İsmail Balaban'da bu tarihin bir parçası bu kültürün bir temsilcisidir. Başpehlivanımız İsmail Balaban’ın dönmesi için çağrıda bulunmuştum. Ancak yaşadığı haksızlıklar karşısında artık orada kalıp tüm olumsuzluklara rağmen şampiyon olarak dönmesini arzu ediyorum. Bu doğrultuda Tarihi Kırkpınar Ağası olarak tüm güreş camiasından Sarı Fırtına İsmail Balaban'ı desteklemelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.