Kıraathane Kitap Şenliği başladı

Bağımsız yayınevlerinin de desteğiyle düzenlenen "Kıraathane Kitap Şenliği" bugün başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kıraathane Kitap Şenliği, bu yıl 10-18 Eylül 2021 tarihlerinde, Türkiye’den 25, yurt dışından 8 bağımsız yayınevinin katılımı ve ortak desteğiyle düzenlenecek. Kıraathane Kitap Şenliği’nin etkinlik duyurusunda, "Yayıncılığı ve kitapları konuşmayı, kutlamayı, yayıncılarla okurları buluşturmayı hedefleyen Kıraathane Kitap Şenliği’ni üç eylüldür, bağımsız yayınevlerinin ortak emeğiyle ve türlü zorluklara rağmen düzenliyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Duyuruda ayrıca şenlik için seçilen 10 Eylül tarihine şu ifadelerle dikkat çekildi:

"Malum, eylül ayını romantize ederek güzellemeye pek düşkün bir coğrafya burası. Mevsimi tarihinden arındırabilsek belki biz de yapabilirdik bunu… Ama nafile. Eylül deyince bizim aklımıza 6-7 Eylül 1955 İstanbul pogromu geliyor, 11 Eylül 2001’de binlerce masumun hayatını kaybetmesi ardından son yirmi yılda birçok bölgede durmaksızın akan kan ve, tabii, Afganistan’ın bugünkü hâli geliyor, kırk yıldır anayasasından da zihniyetinden de hâlâ kurtulamadığımız eli kanlı 12 Eylül geliyor, 29-30 Eylül 1941’de Babi Yar’da otuz dört bin insanın katledilmesi geliyor. Ve eylül deyince bizim aklımıza elbette öncelikle tam da bugünün, bu eylülün Türkiyesi geliyor; 3 Eylül 2021’i, 7 yaşındaki Mihraç’ın bisikletinin üzerinde, bir zırhlı aracın altında can verdiği gün olarak tarihe düşen ülkemiz geliyor."

KİTAP ŞENLİĞİ HEM ONLİNE HEM DE FİZİKSEL OLARAK GERÇEKLEŞECEK

Kitap şenliği, bu yıl hem fiziksel hem de online olarak düzenlenecek. Kıraathane Kitap Şenliği’nin 2020 yılında Miro üzerinde kurduğu dijital alan bu sene de ziyaretçilerde online'da buluşacak. Katılımcılar, Miro üzerinde bulunan dijital alanda 33 yayınevinin kurduğu standlarda yüzlerce kitabı inceleyip satın alabilecek ve yayıncılarla çevrimiçi sohbet edebilecek. Online'ın yanı sıra birçok yayınevi Kıraathane binasında kitap standları kuracak.

Katılımcılar dokuz gün boyunca farklı yayınevlerinin öncülüğünde oluşturulmuş çevrimiçi programları izleyebilecek hem de şenliğe destek veren Yesayan Salonu’nda gerçekleşecek bir dizi konuşma ve dinletiye davetli olacak. 9 günde 38 etkinliğin yapılacağı Kıraathane Kitap Şenliği'nin ayrıntılı programına buradan ulaşılabilir. 

Standları binada ziyaret etmek için adres: Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, Asmalı Mescid Mahallesi, Yemenici Abdüllatif Sokak, 1, Şişhane - Beyoğlu

Yesayan Salonu’nun adresi: İstiklal Caddesi, Hıdivyal Palas, No: 231 Kat: 1 Oda: 30, Tünel - Beyoğlu (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)