Kim Jong-un'dan görev süresi dolan Güney Kore liderine barışçıl mektup

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un üç hafta sonra görevi bırakmaya hazırlanan Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'e mektup gönderdi. Mektupta, Güney Kore liderine barışçıl çabaları için teşekkür edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'e iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi ve barış umudunun gerçekleşmesi yönünde attığı adımlar için teşekkür etti.

Kuzey Kore'nin KCNA devlet haber ajansı, Kim Jong-un'un bir iyi niyet jesti olarak Güney Kore liderine mektup gönderdiğini duyurdu. Moon'un görev süresinin dolmasına üç hafta kala gönderilen mektupta, "Moon Jae-in'e görev süresi boyunca Kuzey Kore'yle güvenilir ilişkiler kurduğu ve barış çabalarını sürdürdüğü için teşekkür edildiği" belirtildi. Habere göre, Kim Jong-un'un mektubunda, "İki ülke arasındaki tarihi zirvelerin gelecek için umut verdiği, ilişkilerin gelişmesi için umutla ve yorulmadan görüşmelerin devam etmesi gerektiği" vurgulandı.

Reuters, Güney Kore Devlet Başkanlığı Ofisi ise mektuba yanıt verildiğini duyurdu. Habere göre, Moon'un ofisinden yapılan açıklamada yanıt olarak "Yüzleşme çağının diyalogla aşılması gerektiği" belirtildi, bir sonraki hükümetin Kuzey Kore'yle müzakereleri sürdürmesini temenni ettikleri kaydedildi. Açıklamada, ABD-Kuzey Kore nükleer silahlardan arındırma müzakerelerinin de hızla yeniden başlaması umutlarının da yanıtta yer aldığı belirtildi. Öte yandan, ABD Kuzey Kore Özel Temsilcisi Sung Kim'in Güney Kore ziyaretinde mektubun gönderilmesi için dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)