Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Düştüğün bu küfür çukuruna ben inemem

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gezi eylemcilerine yönelik “sürtük” sözleri için "Milletimizin diliyle konuştuk diyen" Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Düştüğün bu küfür çukuruna ben inemem" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemlerine katılanlara söylediği "sürtük" kelimesini savunması üzerine paylaşımda bulundu.

Erdoğan'ın “Biz bugüne kadar hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimiz Gezi olaylarına nasıl bakıyorsa biz de aynı pencereden bakıyoruz” ifadelerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Erdoğan sorularıma yanıt verememenin ezikliği içinde, küfürlerine devam etmişsin. Düştüğün bu küfür çukuruna ben inemem, hiç kusura bakma" dedi.

Erdoğan ilk önce TBMM’deki grup toplantısında Gezi Parkı eylemlerine katılanlar için “Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pisletmişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan bugün de Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısında, "Biz milletimizin diliyle konuştuk. Derdimizi millete anlattık. Mukaddesata hürmetsizlik edenlere özellikle tavizsiz davrandık. Milletimiz Gezi olaylarına nasıl bakıyorsa biz de aynı pencereden bakıyoruz. Nasıl tanımlıyorsa biz de aynı sıfatları kullanıyoruz. Şehir eşkıyalarını, yağmacıları, ibadethaneleri bira kutularıyla kirleten mülevvesleri, darbe heveslilerini 9 yıldır bu millet nasıl tarif ediyorsa, biz de öyle tarif ediyoruz. Vandala vandal, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız. Bize ahlak, edep, tevazu dersi vermeye yeltenenlere sesleniyorum; siz gidin aynaya bakın" demişti. (HABER MERKEZİ)