Kılıçdaroğlu'ndan Alaattin Çakıcı için suç duyurusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini tehdit eden organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'nin girişimleri sonucu yapılan kanun değişikliğiyle serbest bırakılan ve kendisini tehdit eden organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı için savcılığa başvurdu.  Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik aracılığıyla Alaattin Çakıcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Çakıcı’nın “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” ve “tehdit” suçlarını işlendiği ifade edilerek yapılan suç duyurusunda, “Hakaret eylemin aleni bir şekilde gerçekleştirildiği tartışma dışıdır. Vekil edenin İzmir Milletvekili olmasından ötürü kamu görevlisi konumunda olduğu da gözetildiğinde eylemin Kamu Görevlisine Karşı Hakaret suçu kapsamında olduğu sabittir” denildi.

Çakıcı’nın şikayet konusu mektupta Kılıçdaroğlu’nu açık bir şekilde tehdit ettiği belirtilen suç duyurusunda, “Kullanılan sözler ve şüphelinin suç örgütü lideri olması birlikte değerlendirildiğinde tehdit eyleminin TCK m.106/2-a’da düzenlenen Silahla Tehdit Suçu kapsamında kaldığı algılanacaktır. Dolayısıyla Silahla Tehdit suçunun tüm yasal unsurları oluşmuştur” denildi ve Çakıcı hakkında soruşturma başlatılması talep edildi. (DUVAR)