Kılıçdaroğlu’ndan A Haber’e: Söyleyin müdürünüz Erdoğan’a, korkmasın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini hedef alan A Haber'e tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Söyleyin müdürünüz Erdoğan’a, korkmasın ve seçimlerden kaçmasın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, A Haber'in "5376 TL olmalı dedi ama kendi belediyelerine 4500 TL verdi" başlıklı haberine tepki gösterdi. Dün akşam CHP'li belediyelerde asgari ücretin 4 bin 500 TL olacağını duyuran Kılıçdaroğlu, Twitter'da A Haber'in paylaşımını alıntılayarak "Söyleyin müdürünüz Erdoğan’a, korkmasın ve seçimlerden kaçmasın. İktidara geldiğimizde 5.376 TL değil, 5.500 TL vereceğiz, hem de hemen! Biz muhalefette iken bile emekçilerimize sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sanayi Odası ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Yıl başında 384 dolar karşılığı 2 bin 825 lira para veriliyordu. Şimdi 14 lira ki onu da aştı. Dolar kuru 14 lira hesap edilirse bugün itibarıyla 5 bin 376 lira işçiye para verilmesi lazım" demişti. 

Dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı için asgari ücretin 4 bin 250 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın asgari ücret açıklamasının ardından partisinin yönetiminde olduğu belediyelerde çalışanlara verilecek en düşük ücretin 4 bin 500 TL olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Bu gece size bir haberim var” notuyla paylaştığı videoda, şöyle konuşmuştu:

"CHP belediyelerinde yani sosyal demokrat belediyelerde en düşük ücret, yani asgari ücret 4 bin 500 lira olacaktır. Milletimize hayırlı olsun. Ayrıca belediyelerimizle bu hafta sonu Kayseri’de buluşup Kara Kış Fonu’nu konuşacağız. Biz kuracağız o fonu biz. Yalnız değilsin sevgili halkım, yanınızdayız. Bu felaketi birlikte omuz omuza atlatacağız." (HABER MERKEZİ)