Kılıçdaroğlu: Tarımımızı ve çiftçimizi bitirmeye yeminli bir Erdoğan var

Hububat ve bakliyat ürünlerinde ithalatın önünün açılmasına tepki gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu "Evlatlarımıza ithal ürün cenneti; bereketsiz, çorak bir Türkiye bırakmayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla hububat ve bakliyat ürünlerinde yılbaşına kadar gümrük vergisi uygulanmayacak. Kavrulmamış kahvenin gümrük vergisi oranı da yüzde 13'ten yüzde 8'e düşürüldü.

Dışardan alımın önünü açan karar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepkisine neden oldu. CHP Lideri sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Saray, hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergilerini sıfırladı. Can çekişen tarımımızı ve çiftçimizi bitirmeye yeminli bir Erdoğan var!" dedi.


Kılıçdaroğlu, açıklamasını devamında şöyle dedi: "Bakın bu konu şimdi çok ilginizi çekmeyecek belki ama ileride çocuklarımızın en önemli konusu toprağımız, suyumuz, enerjimiz, çiftçimiz olacak. İklim ve tarım en öncelikli reform konularımız arasında. Evlatlarımıza ithal ürün cenneti; bereketsiz, çorak bir Türkiye bırakmayacağız." (HABER MERKEZİ)