Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a mutfaktan seslendi: Kara kış fonu kur, en çok katkıyı beşli çeten yapsın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, evinin mutfağından çektiği videoyu yayınladı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Derhal bir kara kış fonu kur, bu fona en büyük katkıyı beşli çeten yapsın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Bu bir mücadele çağrısıdır" notuyla video paylaştı. 

Evinin mutfağındaki videoya "Sevgili halkım, evime yeniden hoş geldiniz. Uzun zamandır evime sizi davet edemedim" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, "Öncelikle en önemli konumuz kara kış" dedi ve şöyle konuştu:

'YENİ ZAM FIRTINASI KAPIMIZDA'

Maalesef yeni bir zam fırtınası kapımızda. Peki Erdoğan ne yapıyor; bize ABD, Almanya ve İngiltere'nin nasıl bir sefalete düştüğünü anlatıyor. Neden bunu anlatıyor çünkü Erdoğan kara kışta bu millete yaşatacağı sefalete algısal zemin hazırlamak istiyor. Çünkü sunabildiği tek şey bu. Bunun yalan olduğunu ve sizin bunu bildiğinizi biliyor. Bu söylemlerin hedefi de büyük oran da bu videoyu izleyen sizler değilsiniz. Yurt dışındaki dünyayı okuyup göremeyenlerdir. Bu kitleler aynı zamanda kara kışı en zor geçirecek kısım.

'ÜLKEYE ELEKTRİK KESİNTİLERİ DE YAŞATACAK'

Görünen o ki Erdoğan iktidarı beceriksizliğinden dolayı ülkeye elektrik kesintileri de yaşatacak. Bunları anlatmasının ikinci nedeni de bu. Bunun yolunu yapmaya çalışıyor. Erdoğan'a önerim Derhal bir kara kış fonu kur. Bu fona en büyük katkıyı 'beşli çeten' yapsın. Onların sildiğin vergilerini al. Ayrıca vergi cennetlerinden gelen milyon dolarlardan hiç vergi almıyorsun. Gel hemen bir kararnameyle halkın hayrına bu kanunu işlet. Yüzde 30 vergi al. Çetelerin yararına kanun çıkarmada çok mahirsin. Bir kere de halk için görelim maharetini.

'HALİL İBRAHİM SOFRASININ KURULMASINA AZ KALDI'

Çöpten kağıt toplayanlardan vergi almaya çalışıyorsun ama vergi cennetlerinde milyon dolarları olanlardan 5 kuruş vergi almıyorsun son önerim de 13 uçağından 12'sini hemen sat ve gelirini kara kış fonuna yatır. Çözüm işte bu. Az kaldı, bu ülkeden 'Halil İbrahim sofrası'nın kurulmasına az kaldı.

KAĞIT TOPLAYICILARI MESAJI: YEMİN EDERİM Kİ NEFES ALDIRMAM SİZE

Kağıt toplayıcılarıyla dün birlikteydim. Bu mafya iktidarı şimdi de onların parasına göz dikmiş. Çöpten topladıkları kağıtlar gasp ediliyor, sonra büyük şirketlere satılıyor. İnanılmaz ama bunlar o küçücük paraya bile göz dikmiş durumdalar. Doymuyorlar. Buradan bu Saray iktidarı ve şürekâsına seslenmek istiyorum. Bakın bu iş sizi aşar. Bu mesele sizi bitirir. Yemin ederim ki nefes aldırmam size. Hele o garibanlara bir baskın daha yapın, görün olacakları. Bu zulmeden zorba iktidar gidicidir. Gittikleri andan itibaren çok hızlı bir düzelme göreceksiniz. (HABER MERKEZİ)