VİDEO

Kiev'i bombalayan İHA'lar İran'dan mı geliyor?

Rusya’ya silah tedariki iddiası nedeniyle ABD, İran’a yeni yaptırımlar getirebilir mi? Doç. Dr. Hakan Güneş, Beynelmilel’de değerlendirdi.

DUVAR - Rusya Kiev’i bombalamaya devam ediyor. Kiev'e kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendiği duyuruldu. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak silahları İran’ın verdiğini ileri sürüyor ancak İran iddiaları reddediyor. İran’a yeni yaptırımlar gündeme gelir mi?

Astana’da yapılan Erdoğan – Putin görüşmesinden gaz tedarikinde Türkiye’yi AB için en güvenilir güzergah ve gaz merkezi yapma niyeti çıktı. Türkiye’nin sıcak baktığı projeye Avrupa’dan tepki geldi. Avrupa Rusya’ya olan gaz bağımlılığını azaltmaya çalışırken, böylesi bir projenin Türkiye’ye getirisi ne olur?

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, sınırda gerilimin artması iddiasıyla ülkede “yüksek terör tehdidi durumuna" geçildiğini açıkladı. Belarus, Ukrayna ile sıcak bir çatışmaya girer mi?

OPEC, Kasım 2022'den itibaren geçerli olmak koşuluyla günlük petrol üretiminin 2 milyon varil azaltılacağını duyuruldu. OPEC kararı siyasi mi?

Doç. Dr. Hakan Güneş Beynelmilel’de değerlendirdi. (HABER MERKEZİ)