KHK'lılar Platformu: Gergerlioğlu bu ülkenin çimentosu oldu, bizi birleştirdi

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun dün milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından KHK'lılar İstanbul Platformu basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Siyasi iktidar insan hakları, demokrasi ve barış savunucularını, pervasızca hedef tahtasına oturtmuştur. Gergerlioğlu bu ülkenin çimentosu oldu. Bizi birleştirdi. Kararı tanımıyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul KHK'lılar Platformu, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile dayanışma amacıyla basın toplantısı düzenledi. KHK Üyesi Ersoy Turan, "Gergerlioğlu bu ülkenin çimentosu oldu. Bizi birleştirdi" dedi.

KHK ile ihraç edilen Doç. Dr. Bayram Erzurumluğlu, şunları söyledi: "Gergerlioğlu, insan hakları mücadelesinin bayraktarıdır. Gergerlioğlu'nu klasik bir şekilde bir grupla bağdaştırmak mümkün değildir. Damgalarla damgalanmış bir insan değildir. Baktılar ki kategorize edilemiyor, susmuyor. Ayrımcı bir hukuk uygulanarak milletvekilliği düşürüldü. Gergerlioğlu, iktidarın istismar ettiği alana bir ayna tuttu. Bu iktidar baş örtülü bacılarımdan, başörtülü bacılarının iç çamaşırlarını çıkartan bir iktidara döndü."

İnsan Hakları mücadelesinin, insanlığın varoluşu kadar eski bir mücadele olduğunu, tüm dünyada verilen büyük mücadelelerle İnsan Hakları alanında önemli kazanımlar elde edildiğine dikkat çeken KHK'lılar İstanbul Platformu Üyesi Ersoy Turan şunları söyledi: "Ancak, bizlerin yaşadığı topraklarda 'İnsan Hakları', sosyal, siyasal ve bürokratik elitlerce, hep bir vitrin süsü olarak görülmüş ve sadece Avrupa Birliği’nin kapılarını aşındırmak için bir obje olarak kullanılmıştır. Bu sebeple, yönetimi ele geçiren tüm kişi veya gruplar kendileri için istedikleri hakları başkalarına hiç layık görmedikleri için insan hakları mücadelesi verenleri de bizzat devlet erki eliyle terörize etmişlerdir. Neticede, bu topraklardaki tüm insan hakları savunucuları devletin zor gücüyle karşılaşmış, baskı şiddet ve tutuklamalara maruz bırakılarak susturulmaya çalışmışlardır. Bütün bu baskılara rağmen insan hakları için mücadele ve direniş hep davam etmiştir ve emeği sömürülen işçilerin, emekçilerin, Kürt, Türk, Alevi, Müslim, gayrimüslim, yaşam tarzını veya inancını özgürce yaşamak isteyenler, hayvan hakları ve doğa savunucularının talepleri bastırılamamıştır. Örneğin Cumartesi Anneleri, her şeye rağmen çocuklarının kemiklerini aramaya devam etmiş, kadın örgütleri kadına yönelik şiddeti her platformda haykırmış, KHK ile işlerinden edilen yüz binlerce kamu emekçisi bütün şeytanlaştırmalara rağmen haklarını aramaya devam etmişlerdir."

'GERGERLİOĞLU TBMM'DE EN ÇALIŞKAN VEKİLDİR'

"Bu ülkenin, insan hakları savunucularına uyguladığı anti demokratik muameleler onları hak arayışlarından asla vazgeçirememiş ve de onlara boyun eğdirememiştir" diyen Turan, "Hiçbir baskıya boyun eğmeyenlerden birisi de Ömer Faruk Gergerlioğlu’dur. Ömer Faruk Gergerlioğlu belki, TBMM’nin en çalışkan vekilidir ve milletvekili olduğu partisi de HDP’dir. Ancak, Gergerlioğlu ve partisi HDP, dünyadaki insan hakları alanındaki gelişmeler hiçe sayılarak susturulmaya çalışılmaktadır. Gergerlioğlu, son yıllarda devlet eliyle yapılan tüm hak ihlallerini, Meclis kürsüsü dahil, bulunduğu her zeminde haykırmış ve duyurduğu zulümlerle de siyasi iktidarı köşeye sıkıştırmıştır. Cezaevlerindeki işkenceleri, siyah transporterlarla adam kaçırmaları, çıplak aramaları, devlet tarafından kaybedilenleri ve de OHAL/KHK eliyle sivil ölüme mahkûm edilenleri toplum gündemine taşımış ve siyasi iktidarın gerçek yüzünü halka en çıplak biçimde göstermiştir" diye konuştu.

'BARIŞ SAVUNUCULARI PERVASIZCA HEDEF TAHTASINA OTURTULMUŞTUR'

Turan, sözlerine şöyle devam etti: "Gelinen noktada, siyasi iktidar insan hakları, demokrasi ve barış savunucularını, pervasızca hedef tahtasına oturtmuştur ve de 'ayırımcı adalet' enstrümanlarını kullanarak, 'üstünlerin hukukunu' Gergerlioğlu’nun şahsında tüm hak savunucularına, demokrasi ve barış isteyenlere karşı göz dağı vermek için uygulamaya sokmuştur. Bizler biliyoruz ki bu topraklarda tüm faşizan uygulamalara karşı susturulamayan, boyun eğmeyen, mücadele eden direnenler hep var olmuştur ve de var olmaya devam edecektir. Gergerlioğlu bu ülkede yaşanan haksızlıkları, hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, eşitsizlik ve ayırımcılıkları gözler önünü sermiştir. Yaptıkları ve söyledikleri ile siyasi iktidarın yüzüne bir ayna tutmuş ve gerçek yüzlerini onlar dahil herkese göstermiştir. Siyasi iktidar ise ülkede yaşanan gerçekleri, hem ülke hem de dünya kamuoyundan gizlemek için onu hapse atarak, hem susturmak hem de siyasi rehine haline getirmek istemektedir."

'GERGERLİOĞLU'NUN DEMOKRASİ NÖBETİNDE YANINDAYIZ'

Gergerlioğlu’nun şahsında yargılananların demokrasi, barış ve insan hakları mücadelesi olduğunun altını çizen Turan, "Bizler hem Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülme kararını tanımıyoruz hem de bedeli ne olursa olun emek barış demokrasi ve insan hakları mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Gergerlioğlu’nun demokrasi nöbetinde yanında olduğumuzu beyan ediyoruz" dedi.