Kedileri kesip yiyen saldırgan hastaneye yatırıldı

Tuzla'da sokaktan yakaladığı hayvanları kesip yediği iddia edilen saldırgan yeniden yakalandı. İdari para cezası kesilen Fatma Ç. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Tuzla'da sokak hayvanlarını evine götürüp yediği iddia edilen Fatma Ç. yeniden yakalandı. Yaklaşık 4 yıldır hakkında şikayetlerde bulunulan ve sokak hayvanlarını öldürdüğü için hakkında 5 kez işlem yapılan saldırgan, bin 902 TL idari para cezası kesildikten sonra ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edildi.

6 aydır Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören kadının 4 yıldır Tuzla ve Pendik civarındaki hayvanları öldürdüğü iddia ediliyordu. Hastaneden taburcu olan Fatma Ç. son olarak dün yine sokakta bir kediyi öldürmeye çalıştı. Fatma Ç. mahallelinin müdahalesi sonrası polis tarafından gözaltına alındı. Saldırgan, savcılık talimatıyla akıl ve ruh sağlığı hastanesine sevk edildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, "Olay yerine ivedi bir şekilde intikal edildiğinde, Fatma Ç. (41) isimli şahıs, içerisinde derisi yüzülmüş ve öldürülmüş bir kedi ile bıçak olan poşetle görülmüş, şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahsa 5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanununun “Hayvanların Öldürülmesi” başlıklı 13. Maddesine istinaden 1.902 ₺ idari para cezası işlemi uygulanmıştır. Yapılan araştırmalarda yakalanan şahsın 5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanununa Muhalefet konusundan (5) suç kaydı bulunduğu ve ‘Paranoid Şizofren’ tanısıyla (6) ay psikolojik tedavi gördüğü belirlenmiş, şahıs 22.11.2020 tarihinde adli makamlara sevk edilmesinin akabinde savcılık talimatları doğrultusunda akıl ve ruh sağlığı ile ilgili tedavi için hastaneye intikal ettirilmiştir" denildi.

2016 YILINDA DA GÖZALTINA ALINDI

Hayvanseverler Fatma Ç.'nin yakalanması nedeniyle İçişleri Bakanlığı'na teşekkür etti. Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bir süre önce uzun uğraşlar sonucu ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edilen kadın taburcu olur olmaz katliamlarına kaldığı yerden devam etti! Yavru bir kediyi öldüren Fatma Ç. derisini yüzerken yakalandı" ifadelerini kullandı.

Fatma Ç. ilk olarak 2016 yılında Tuzla Tersane Köprüsü altında bir köpeği öldürürken görülmüş ve gözaltına alındıktan sonra akli dengesi yerinde olmadığına dair raporu olduğu için hakkında işlem yapılamayıp serbest bırakılmıştı. Birçok kişi duruma tepki göstermiş ve imza kampanyaları düzenlenmişti. (ANKA-HABER MERKEZİ)

Etiketler TUZLA FATMA Ç. HAYVAN