Kazakistan'dan Türkiye'ye gelen kamyonlar günlerdir bekletiliyor

Kazakistan'dan Türkiye'ye gelen kamyonların Rus polisinin denetimindeki Vladikavkaz kapısında günlerce bekletildiği belirtildi. Bir sürücü 150 kilometre kuyrukta bir haftadır beklediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kazakistan’dan Türkiye’ye dönmek için Rusya üzerinden Gürcistan’a geçmek zorunda olan taşımacıların Vladikavkaz kapısında günlerce beklediği belirtildi.

Bir haftadır bekleyen bir kamyon sürücüsü yayınladığı videoda 150 kilometre kuyrukta beklediklerini anlatarak yetkililere çağrıda bulundu. Sürücü, 25 gündür bekleyenler olduğunu iddia etti.

Türkiye'ye gelmeye çalışan şoförler ile Rus, Gürcü ve Ermeni şoförlerin kullandığı iki farklı yol, Vladikavkaz sınır kapısına yaklaşıldığında birleşiyor. Bu yolda kontrol Rus polislerinin elinde. Bölgeden Gürcistan’a geçerken, Türkiyeli sürücülerin geldiği istikametten günde 30-50 aracın geçmesine izin verildiği öne sürüldü. Rus, Ermeni ve Gürcü şoförlerin kullandığı yoldan gelen araçlardan ise günde 350-400 civarında geçiş izni verildiği belirtiliyor.

 

CHP'li YALIM: İNSANLIK DRAMI SÖZ KONUSU

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da konuyu gündeme getirdi. Yalım, Türkiye’nin hem maddi hem de manevi zarara uğradığını vurgulayarak, “Burada bir insanlık dramı söz konusu, burada siyasi bir kriz söz konusu. Konuya acilen müdahale edilmeli. Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nı ve yetkilileri göreve davet ediyor, gerekli görüşmeleri hemen yapmalarını bekliyoruz. Lojistik sektörü Türkiye’de ekonomik çarkların dönmesinde çok önemli bir faktördür. Rusya’da yaşananlar hem maddi hem de manevi olarak Türkiye’ye zarar veriyor. Konuya acilen müdahale edilmeli” dedi. (HABER MERKEZİ)