Kayyımın ilanına 26 kişi başvurdu, AK Partili başkanın yeğeni alındı

Kayyım tarafından yönetilen Mardin Derik Belediyesi'nde büro memuru alımı için açılan kadroya AK Parti İlçe Başkanı'nın yeğeni alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı tarafından 16 Kasım 2019’da kayyım atanan Mardin’in Derik Belediyesi’nde 1 Mart 2021’de bir adet büro memuru alımı yapılacağı duyuruldu. Personel alımı için başvuru yapacak olan kişilerden kimlik fotokopisi, sağlık raporu, adli sicil kaydı, okul diploması ve ilçede ikamet etme şartı aranırken, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanına gerek görülmedi. 

Duyuru üzerine büro memuru kadrosu için 26 kişi başvuru yaptı. Başvuru yapanlar arasında, mülakatla tercih yapacak olan kayyım yönetimi, adayları 9 Mart’ta 9 kişiyi mülakata çağırdı. Mülakatın ardından ilan edilen sonuca göre, büro memuru kadrosu için mülakata katılan 9 kişiden 8’ine 45 ile 55 arası puan verilerek, “başarısız” oldukları belirtildi. Mülakatta sadece AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Karahan’ın ağabeyinin oğlu olan Abdulhadi Karahan 80 puan ile “başarılı” gösterilerek, belediyede göreve alınan kişi oldu. (MA)