Kayıp ihbarının altından kadın cinayeti çıktı

Eskişehir'de 12 yıldır kayıp olan Sibel Yenigün'ün öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetle ilgili gözaltına alınan M.Ş. ve F.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

Şenay Bilik Yıldırım

ESKİŞEHİR - Sibel Yenigün'den 2011 yılından bu yana haber alamadıklarını belirten kardeşi E.Y., 20 Şubat'ta Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Başvuru sonrasında kurulan özel ekip, Sibel Yenigün’ün öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kurulan özel ekibin çalışmaları sonucunda kayıp Sibel Yenigün’ün HTS kayıtları incelendi. Telefon hattının son olarak M.Ş.'nin telefonunda kullanıldığı tespit edildi ve olayla ilgili M.Ş. ve F.Ş. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

M.Ş. yapılan sorgulamasında çelişkili ifadeler verince soruşturma derinleştirildi. Şüpheli M.Ş. kayıp Sibel Yenigün’ü öldürdüğünü ve cesedini  Mihalgazi Alpagut yolu istikametinde bulunan ormanlık alana götürerek uçurumdan aşağı attığını itiraf etti.

Şüpheliler M.Ş. ve F.Ş., 'kadına karşı tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan tutuklama talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Zanlılar, sonrasında Sulh Ceza Hakimliği’nce yapılan sorgularının ardından dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yenigün'ün cesedinin arama çalışmaları AFAD, emniyet ve jandarma ekipleriyle sürdürülüyor.