Katar: İsrail'in Gazze'ye bombardımanı arabuluculuk çabalarını zorlaştırıyor

Katar Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Hamas arasında bugün sona eren geçici ateşkesin uzatılması konusunda taraflarla yapılan görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ve Hamas arasındaki geçici ateşkes ve rehine takası konusunda arabuluculuk yapan Katar, geçici ateşkesin bugün Türkiye saatiyle 08.00 itibarıyla sona ermesi ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının yeniden başlaması sonrası yazılı bir açıklama yaptı.

Katar Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yapılan yazılı açıklamada, "Katar Devleti, insani aranın bitmesinin ardından, aranın uzatılması için anlaşmaya varılmadan İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının devam etmesinden derin üzüntü duyuyor" ifadeleri kullanıldı.

'ULUSLARARASI KAMUOYU HIZLA HAREKETE GEÇMELİ'

'İki taraf arasında insani araya dönüşü sağlamak için müzakerelerin devam ettiğini teyit eden' Katar Dışişleri Bakanlığı, Katar'ın arabulucu diğer taraflarla birlikte insani ara ile sonuçlanan arabuluculuk çabalarını sürdüreceğini bildirdi. 

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Bakanlık, aranın bitmesinin ardında ilk saatlerde Gazze Şeridi'nin sürekli bombalanmasının arabuluculuk çabalarını karmaşıklaştırdığını ve Gazze Şeridi'ndeki insani felaketi kötüleştirdiğini vurgular; bu bağlamda uluslararası kamuoyuna şiddeti durdurmak üzere hızla harekete geçme çağrısı yapar."

Sivillerin hedef alınmasının, toplu cezalandırmanın ve Gazze Şeridi'nde yaşayan halkı zorla yerinden etme çabalarının kınandığı açıklamada, derhal ateşkes ve Gazze'ye sürekli ve engelsiz bir biçimde yardım konvoylarının girişinin sağlanması çağrısında da bulunuldu. (DIŞ HABERLER)