Kartal: İşçi sınıfının sağcısı solcusu olmaz, aynı teri döküyoruz

"Öyle mi alay komutanı?" sözleri ile madencilerin sesi olan Sendikacı Kamil Kartal'ın konuşması yeniden gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bağımsız-Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal'ın maden işçilerine yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu. Daha önce, haklarını aramak için Soma’dan Ankara’ya yürümek isterken Salihli’de jandarma tarafından gözaltına alınan madencilere ve jandarmaya yaptığı konuşmayla gündem olan Kartal, "Bizi niye bölüyorlar?" diye sordu.

Salihli'de söylediği "Öyle mi alay komutanı?" sözleri ile gündem olan Kartal konuşmasında, "Biz solcular, biz devrimciler, biz sosyalistler olmazsa işçi sınıfının politik mücadelesi olmaz" ifadelerini kullandı. Kartal'ın konuşma videosu kısa sürede birçok paylaşım alarak madencilerin sesleri daha fazla kişiye ulaştı.

 

'SOSYALİSTLER OLMAZSA İŞÇİ SINIFININ POLİTİK MÜCADELESİ OLMAZ'

Kartal, "Bizim sağımız solumuz yok. İşçi sınıfının sağcısı, solcusu, ilericisi, gericisi, faşisti, devrimcisi bilmem ne yok. İçinizde AKP'ye oy veren var mı? MHP'ye oy veren var mı? CHP'ye oy veren var mı? Kürt var mı? Laz var mı? Çerkes var mı? Aynı maden ocağında çalışıyoruz, aynı patrona. Aynı teri döküyoruz. Oradan aldığımız üç kuruş parayla çoluğumuzun çocuğumuz rızkını temin edip karnını doyuruyoruz. Patron ayrım yapıyor mu bize? Niye bizi bölüyor? Niye, 'Bunlar solcular', 'Bunlar komünistler', 'Bunlar PKK'liler', 'Bunlar bölücüler', 'Bunlar teröristler', 'Bunlar sağa düşmanlar' 'Bunlar MHP düşmanı, bunlar şu düşmanı, bu düşmanı' diye insanlara propaganda yapıyorlar?

Aylardır beraberiz. Aylardır bu taşın üstünde beraber yattık. Bir ayrımımızı gördünüz mü arkadaşlar? Solculuğumuzu sakladık mı sizden? Saklamadık. Evet, biz solcuyuz, sosyalistiz. Sonuna kadar da böyle olmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ve inanıyoruz ki, biz solcular, biz devrimciler, biz sosyalistler olmazsa işçi sınıfının politik mücadelesi olmaz arkadaşlar. Olmaz, olmaz, olmaz, olmaz. Mücadeleye bu duygu ve düşüncelerle devam edeceğiz. İyi ki varsınız arkadaşlar" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler MADEN KAMİL KARTAL