Karaismailoğlu, Avrasya tünelinden geçen 100 milyonuncu araca hediye verdi

İstanbul'da yer alan Avrasya tünelinden 100 milyonuncu araç geçti, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu sürücüye hediye verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrasya tünelinden geçen 100 milyonuncu aracın sahibine hediye verdi.

Araç sürücüsü, Avrasya tünelini açıldığından beri kullandığını ve kendilerini rahatlattığını söyledi. Sürücü, durum karşısında çok şaşkın olduğunu ifade etti.

Bakan Adil Karaismailoğlu ise tünelin 26 Aralık 2016'da açıldığını söyledi. Karaismailoğlu "İstanbullular ve Türkiye projemizi çok severek kullanıyor. Mesafeleri yaklaşık 1 saat kısaltıyor. Hayatımıza oldukça fazla kazancı var Avrasya tünelinin. Bugüne kadar sırf tasarruflarla yapım maliyetini karşılamış bir proje. Ayrıca mühendislik alanında da Türkiye'nin geldiği seviyeyi gösteren bir iş. Açılalı 6 yıl oldu ama onlarca yıl hizmet edecek. Burası Göztepe Kazlıçeşme arasında yaklaşık 15 kilometrelik bir kesim. Bunun 5.4 kilometresi denizin altından geçiyor" diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrasya Tüneli'nin Türkiye ekonomisine 6 yılda 1,2 milyar dolarlık katkı sağladığını ifade etti.

(HABER MERKEZİ)