Kar altında kalan hayvanları off-road grubu kurtardı

Yenilmezler Off-Road Grubu, karda mahsur kalan çoban ve hayvanları 15 saatlik çalışma sonrası kurtardı. Yoğun kar nedeniyle çöken ahırda onlarca hayvan ise öldü.

Google Haberlere Abone ol

Gençağa Karafazlı

TRABZON- Trabzon’nun Of ilçesine bağlı Ballıca mezrasında çoban ve küçükbaş hayvanlar yoğun kar yağışı nedeniyle köylerinde mahsur kaldı.

Bir vatandaşın Trabzon’da bulunan 4x4 araç sahiplerinin oluşturduğu Yenilmezler Offroad Grubuna haber vermesi üzerine harekete geçen grup üyeleri, arazi şartlarında uygun araçlarıyla yoğun kar yağışı altında mahsur kalan çoban ve hayvanları kurtarmayı başardı.

Grup üyeleri kurtarma çalışmasını kameralarıyla görüntüledi.

Ali Aktaş o anlarda yaşananları şöyle aktardı; “Yoğun kar yağışında Ballıca mezrasında karda çoban ve hayvanların karda mahsur kaldığı bize bildirildi. Biz gündüz saat 13.00’de yola çıktık çok zorlu bir yolculuk oldu. Uzunca bir çalışma sonrası saat 04.00’e kadar karla mücadele edip çoban ve donmakta olan hayvanları kurtarmayı başardık. Biz çobanın bulunduğu yere ulaştığımızda kar nedeniyle ahırın çökmüş ve küçükbaş hayvanların yaklaşık 50 tanesi telef olmuştu. Ahırın çökmesi sonucu otlar kar altında kaldığından diğer hayvanlar 2 gün aç kaldı. Donmakta olan 1 haftalık oğlakları araç içerisinde ısıtarak kurtarabildiğimizi kurtardık. Bu çabalarımız sonrası yaklaşık 300 adet hayvanı da araçlarımızın ışıkları sayesinde merkezi yere kadar indirmeyi başardık” dedi.

2018 yılında 4x4 arazi aracı sahiplerinin kurduğu Yenilmezler Off-Road grubu zorlu arazi şartlarında yarışmalar ve geziler düzenliyor. Grup ayrıca karda mahsur kalan insanlara yardım etmek için bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışıyor.

Etiketler trabzon oğlak kurtarma