Kalyon Holding: İstanbul Havalimanı'nın büyük ortağıyız

Kalyon Holding, Limak İnşaat ve Mapa İnşaat’ın İGA Havalimanı İşletmeleri A.Ş’deki yüzde 20’şer hisselerini devretmelerinin ardından, yüzde 55’lik paya ulaşarak en büyük hissedar olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Havalimanı konsorsiyumunda Kalyon ve Cengiz ile birlikte yer alan Limak ve Mapa'nın hisselerini satmalarının ardından ortaklık yapısı değişti. Kalyon Holding'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada "Limak İnşaat ve Mapa İnşaat’ın İGA Havalimanı İşletmeleri A.Ş'deki yüzde 20’şer hisselerini devretmelerinin ardından, yüzde 55’lik pay ile İGA İstanbul Havalimanı’nın büyük hissedarı oluyor" denildi.  

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu yaptığı yazılı açıklama şunları söyledi: "İGA İstanbul Havalimanı’nda ortaklık yapısı değişiyor. Kalyon Holding; Limak İnşaat ve Mapa İnşaat’ın İGA Havalimanı İşletmeleri A.Ş.’deki yüzde 20’şer hisselerini devretmelerinin ardından, yüzde 55’lik pay ile İGA İstanbul Havalimanı’nın büyük hissedarı oluyor. İşlemlerin tamamlanması için Rekabet Kurumu’nun onayı bekleniyor."

Kalyoncu açıklamasında, Asya, Afrika ve Avrupa’da da havalimanı işletmeciliği konusunda girişimleri olacağını da söyledi.

Beş ortaklı İGA Havalimanları İşletmeleri, İstanbul Havalimanı’nın yapımı ve işletmesi için eşit payla 2013 yılında kurulmuştu. Kolin'in 2019 yılında çekilmesiyle ortaklık yapısı yüzde 35 Kalyon Havacılık ve İnşaat A.Ş, yüzde 25 Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, yüzde 20 Mapa İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve yüzde 20 Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak şekillenmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)