Kadına şiddette Emniyet savunması: Polislere çantasıyla saldırdı

İstanbul Esenyurt’ta bir kadının, polisler tarafından darp edildiği olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada kadının polislere saldırdığı öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Esenyurt’ta Gökçe Yaşar adlı kadının polis tarafından darp edilmesine dair iddialara Emniyet Genel Müdürlüğü yazılı açıklamayla cevap verdi. Yapılan açıklamada kadının polislere "çantasıyla saldırdığı" öne sürülerek görevli personel hakkında adli kovuşturmanın devam ettiği belirtildi.

‘DAKİKALARCA DARP EDİLDİM’

Olay, 20 Aralık 2020 tarihinde Esenyurt’ta bir sitede meydana geldi. Gökçe Yaşar’ın ifadesine göre, gece yarısı site içinde yanında bir polis aracı durdu. Yaşar, polisin “nereye gidiyorsun lan” diye seslenmesine tepki gösterdi. Polisten üslubunu düzeltmesini isteyen Yaşar, büyüyen tartışma

Gökçe Yaşar

sonrası polis tarafından hem sokakta hem de araç içinde dakikalarca darp edildiğini belirtti. Kendisine ters kelepçe takıldığını ve darp sırasında “senin hakkından ben gelirim” denilerek küfür ve hakarete maruz kaldığını ifade eden Yaşar, darp raporu almak için hastaneye gitti. Esenyurt Devlet Hastanesi’ndeki hekimin, ‘az benzetmişsiniz’ diyerek yüzüne güldüğünü ve darp raporu vermediğini anlattı. Yaşar, polisler hakkında şikayetçi oldu. Daha sonra olay anına dair görüntü kayıtları ortaya çıktı.

‘GÖREVLİLERE MUKAVEMET GÖSTERDİ’

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “20.12.2020 tarihinde saat 00:45 sıralarında gürültü konusunda gelen ihbar kapsamında haber merkezi anonsu ile görevlilerimizce olay yeri olan Esenyurt ilçesi Yeşilkent Mahallesi Nazım Hikmet Bulvarı üzerindeki adrese geçilmiş, olay yerinde G.Y. isimli şahsın sokağa çıkma yasağı saatinde dışarıda olduğu ve bağırarak çevreyi rahatsız ettiği anlaşılmış, kadın şahıs görevlilerimizce uyarılmış ise de uyarılara riayet etmemiş, mukavemet göstererek elindeki çanta ile görevlilere saldırarak yüzüne vurması akabinde görevlilerimizce zor kullanmak suretiyle yakalanmıştır. Her iki tarafın alınan doktor raporlarında 'Basit Tıbbi Müdahale ile Giderilebilir' yaraların olduğu belirtilmiş, kadın şahsın 0,61 promil alkollü olduğu tespit edilmiştir. Olay ile ilgili olarak her iki taraf hakkında adli işlem yapılmıştır. Görevli personel hakkında adli kovuşturma devam etmektedir." (HABER MERKEZİ)