Kadına şiddet sonrası insanları ezecekti: Mahkeme kararını verdi

Bakırköy'de kadına şiddet uygularken çevredekilerin tepkisi üzerine aracını üzerlerine süren Görkem Sertaç Göçmen'le ilgili mahkeme kararını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Bakırköy ilçesinde bir kadını darp ederken dışarıdan tepki gösterenlerin üzerine otomobilini sürerek insanların yaralanmasına neden olan Görkem Sertaç Göçmen hakkında yeniden yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, annesi eski hakim babası ise eski cumhuriyet savcısı Görkem Sertaç Göçmen'in toplamda 9 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

15 AY TUTUKLU KALDI

2 Ekim 2018'de bir kadını darp ettiği için önünde bulunduğu kafenin önünde bulunan insanlarla kavga eden Göçmen, otomobilini kalabalığın üzerine sürerek 6 kişiyi yaraladı. Polis tarafından yakalanan Göçmen, 3 Ekim 2018'de çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Göçmen, yaklaşık 15 ay tutuklu kaldıktan sonra 6 Ocak 2020'de tahliye edildi.

ANNESİ HAKİMLİKTEN İSTİFA ETTİ, AVUKATI OLDU

Hakkında dava açılan Göçmen'in hakim olan annesi, oğlunu savunmak için görevinden istifa ederek avukatlığa başladı. "Kasten öldürmeye teşebbüs”, “silahla birden fazla kişiye karşı kasten yaralama”, “birden fazla kişiye karşı yaralama” ile “mala zarar verme” suçlarından 14 yıldan 32 yıla kadar hapisle cezası istemiyle yargılanmaya başlayan Göçmen hakkında, 13 Kasım 2020’de karar çıktı. Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Göçmen'in 9 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

İSTİNAF BOZDU

Yerel mahkemenin kararı, istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi, sanığın suç tarihinde işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp algılamayacağı, fiille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteceğinin azalıp azalmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmadan hüküm kurulduğuna işaret etti.

ADLİ TIP: CEZAİ EHLİYETİ VAR

Yeniden başlayan yargılamanın ilk duruşması geçen mayıs ayında, ikinci duruşma bugün görüldü. Bu süreçte, Adli Tıp Kurumu tarafından incelenen Göçmen'in cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi.

9 YIL 5 AY 15 GÜN

Bugünkü duruşmada kararını açıklayan Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Göçmen'in "kasten öldürmeye teşebbüs”, “silahla birden fazla kişiye karşı kasten yaralama”, “birden fazla kişiye karşı yaralama” ile “mala zarar verme” suçlarından toplamda 9 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre babası savcı, annesi hakim olan Görkem Sertaç Göçmen,  2 Ekim 2018’de Bakırköy’de AVM’nin önünde bir kadını darp etti.

Çığlıklar üzerine Göçmen yardıma gelen altı kişiyi yaralayıp bir kişinin malına zarar verdi. Göçmen hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs”, “silahla birden fazla kişiye karşı kasten yaralama”, “birden fazla kişiye karşı yaralama” ile “mala zarar verme” suçlarından 14 yıldan 32 yıla kadar hapisle cezası istendi. 

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesince 13 Kasım 2020’de verilen kararda, sanık Görkem’e altı mağdura karşı “kasten yaralama” suçundan 9 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme, sanık Göçmen'in mağdur Ahmet Seven’e yönelik “mala zarar verme” suçundan uzlaşıldığı için bu suçun düşürülmesine, mağdur Muhammet Ali Yalçın’a yönelik “Kasıtla yaralamaya sebep verme” suçunun unsurları oluşmadığından da bu suç yönünden beraatini kararlaştırdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı ile bir kısım katılan ve sanık avukatı, kararla ilgili istinafa itirazda bulundu.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 9 yıl hapis cezası verdiği Görkem Sertaç Göçmen ile ilgili kararı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi, dosya kapsamı göz önüne alındığında sanığın suç tarihi itibarıyla ve halen işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp algılamayacağı, fiille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteceğinin azalıp azalmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumundan rapor alınmadan hüküm kurulduğuna işaret etti.