Kocaeli’de engelli kadına cinsel saldırı

Kocaeli’de 20 yaşındaki zihinsel engelli bir kadın şantaj ve ölümle tehdit edilerek birden fazla kişinin cinsel saldırısına uğradı. Saldırganlar ise hâlâ serbest.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

KOCAELİ - Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan 20 yaşındaki zihinsel engelli kadın, fotoğraf ve videoları çekilip, ölümle tehdit edilerek cinsel saldırıya uğradı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na 31 Temmuz Cuma günü  avukat ve psikolog eşliğinde ifade veren kadın, M.Y., H.T., soy isimlerini bilmediği M., S., mezarlık çalışanı A. ve kendisini polis olarak tanıtan A. isimli erkekler tarafından şikayetçi oldu.

‘KİMSEYE ŞİKAYET ETMEYECEKSİN YOKSA SENİ ÖLDÜRÜRÜM’

Cinsel saldırıya uğrayan kadın ifadesinde, M.Y.’nin kendisine defalarca istismarda bulunduğunu, fotoğraf ve videolarını başkalarıyla paylaşmakla tehdit ettiğini, olayı ağabeyine anlatması durumunda ise "Seni öldürürüm" dediğini söyledi. İfadesinin devamında ise, M.Y. tarafından S. isimli erkekle ilişkiye zorlandığını belirtti.

Kadın, ifadesinin devamında A. ve H.T. isimli başka bir erkeğin kendisini kesici aletle tehdit edip cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

M.Y.'nin kendisini A. isimli başka bir erkekle daha ilişkiye zorladığını söyleyen kadın, "Ben bu olaydan sonra eve gittim. E. bana nerede olduğumu sordu. Ben E.’ye A.’nın beni çağırdığını ve bana tecavüz ettiğini söyledim" dedi.

İfade verme sırasında psikolog ile birlikte hazır bulunan Avukat Fatih Dursun, “İfade esnasında kendisine istismarda bulunan kişilerin ismini verdi. Gözlemlediğim kadarıyla kendini ifade etmede herhangi bir zorluk yaşamadı. Aynı sorular birkaç defa soruldu, hepsinde aynı cevabı verdi. O an söylemlerinden istismara uğradığını düşündüm” diye konuştu.

Şikayetçi olunan erkekler ise serbest.