Çorum'da eylem: Rıfat Aslaner'i Gülten'i bıçaklamaya cesaretlendiren Musa Orhan gibi faillerin korunmasıdır

Çorum Kadın Meclisi, Gülten K.'nin bıçaklanmasının ardından eylem yaptı. Kadınlar "Rıfat Aslaner'i Gülten’le görüşmeye cebinde bıçakla gelmeye cesaretlendiren, bıçaklamaya cesaretlendiren Musa Orhan gibi faillerin korunmasıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Kadına şiddet vakalarından biri de Çorum'da yaşandı. 37 yaşındaki Gülten K., eşi 51 yaşındaki Rıfat Aslaner tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. Çorum Kadın Meclisi olay yerinde yaptıkları eylemde, Şırnak'ta tecavüz suçundan tutuklu Musa Orhan gibilerin serbest bırakılmasının saldırganları cesaretlendirdiğine vurgu yapıldı, “Katilleri değil, kadınları koruyun” denildi.

Çepni Mahallesi’nde bir araya gelen kadınlar adına açıklama yapan Nurbanu Karakaş, Gülten K.’nin yoğun bakımda yaşama tutunmaya çalıştığını belirterek, “Batman’da tecavüz ettiği İpek Er’in ölümüne sebep olan Musa Orhan’ın tahliye edildiğini öğrendik. Fail, ‘İstediğin yere şikayet et, bana bir şey olmaz. Daha önce de yaptım’ demişti. Rıfat Aslaner'i Gülten’le görüşmeye cebinde bıçakla gelmeye cesaretlendiren, Gülten’i bıçaklamaya cesaretlendiren Musa Orhan gibi faillerin korunmasıdır. İstanbul Sözleşmesi'nin ve 6284’ün uygulanmaması, faillerin cezasız bırakılmasıdır. Katilleri değil kadınları koruyun Gülten’in 9 yaşındaki çocuğu polislere ‘ne olur kadınları koruyun’ diyor duyuyor musunuz” ifadelerini kullandı.