İstanbul Sözleşmesi için İstanbul atağı

İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmasıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi de büyük bir kampanya başlattı. İstanbul Sözleşmesi’nin neden uygulanması gerektiğini ve sözleşmenin amaçlarını anlatan video çalışmaları şehrin dört bir yanında gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Sözleşmesi’nin detaylarını anlatıyor. İBB iştiraki Medya A.Ş. tarafından hazırlanan yayınlar İstanbul'daki toplu taşıma araçları ve İBB’ye ait hareketli reklam panolarında yayınlanıyor.

Otobüs, metro, vapur ve metrobüslerde gösterilmeye başlanan videolar, sözleşmeye dair genel bilgileri içeriyor. İlerleyen zamanlarda farklı çalışmalar da yayınlanacak.

Videolar ”İstanbul Sözleşmesi nedir?’‘ sorusuna cevap vermeyi amaçlıyor ve sözleşmenin kadına yönelik şiddetle birlikte, kalıplaşmış toplumsal cinsiyet rolleri, kadın erkek eşitliği, karşılıklı saygı, şiddete tanık olan çocukların iyileştirilmesi gibi başlıkları da içeren uluslararası bir sorumluluk olduğu hatırlatılıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu videoları Twitter hesabından da paylaşılırken, Dilek Kaya İmamoğlu ise #İstanbulSözleşmesiYaşatır etiketiyle kişisel hesabından ”İstanbul Sözleşmesi’ni destekliyorum” açıklaması yaptı.

Bayan Değil Kadın... Feride Acar: İstanbul Sözleşmesi kalkarsa şiddete eğilimli erkekler yeşil ışığı görecekBayan Değil Kadın... Feride Acar: İstanbul Sözleşmesi kalkarsa şiddete eğilimli erkekler yeşil ışığı görecek

Farklı belediyeler de İstanbul Sözleşmesi'nin tartışılmaya başlanmasıyla çeşitli bilgilendirmeler yapmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Meydanı’ndaki ana hizmet binasının Saat Kulesi’ne bakan cephesine ”Kadınların yaşam hakkı, eşitlik ve özgürlük için İstanbul Sözleşmesi yürürlükte kalmalı” pankartı, İstanbul Beşiktaş Belediyesi de ilçenin dört bir yanına “İstanbul Sözleşmesi’ni okudun mu?” sloganıyla karekodlu afişler asmıştı.

İzmir Buca Belediyesi ”İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” sloganıyla 12 metrelik iki dev pankart hazırlamış, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ise yeni evlenen çiftlere evlilik cüzdanı ile beraber İstanbul Sözleşmesi kitapçığı vermeye başlamıştı. (HABER MERKEZİ)

İstanbul Sözleşmesi'nin tam metniİstanbul Sözleşmesi'nin tam metni