Öldürülen Fatma Şengül’ün kızı: Annemi öldüren adam intihar ettiğini göstermek için kendisini de yaralamıştı

İş yerindeki erkek tarafından öldürülen Fatma Şengül'ün kızı Açelya Şengül, annesinin ölümünden sonra yaşadıklarını anlattı. Şengül, "Benim yaşadığımı bir başka evlat yaşamasın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Maltepe’de yaşayan 51 yaşındaki Fatma Şengül 2019’un 11 ayında öldürülen 305 kadından biri. Maltepe ilçesi Gülensu Mahallesi’nde yaşayan 51 yaşındaki Fatma Şengül 30 Mart 2019’da sabah evden işe gitmek için sokağa çıktığı sırada aynı iş yerinde çalıştığı Zeynel Akbaş tarafından öldürüldü. Zeynel Akbaş olay yerinde kendisini de yaraladı. Akbaş tedavisinin ardından tutuklandı. Zanlı Zeynel Akbaş 28 Ekim’de görülen ilk duruşmada ‘pişman’ olduğunu ifade etti. Duruşma savcısının 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istediği Akbaş bugün İstanbul Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde saat 14.30’da yeniden hakim karşısına çıkacak.

'İKİ KURŞUN SESİ DUYDUM...'

Fatma Şengül’ün kızı Açelya Şengül ise “Kadınlarla birlikte verdiğim bu adalet mücadelesiyle katilin ‘iyi hal’ indirimi almasının önüne geçmeye çabalıyorum” diyor. 5 yıl önce gördüğü tedavi ile kanseri yenen Fatma Şengül İstanbul’da özel bir bankanın emekliler derneğinde çalışmaya başladı. Gazete Fersude'den Rabia Çetin'e konuşan Şengül şunları söyledi: "Annem öldürülmeden bir gün önce 29 Mart’ta bana Zeynel Akbaş için ‘Çalışmıyor, çalışmadığı için iş yükü benim omuzlarıma kalıyor. Kendini kovdurup tazminatını almak istiyor. Çok yoruluyorum. Orada çalışmak istemiyorum’ demişti. 30 Mart sabahı ise annem evden çıktıktan hemen sonra 2 kurşun sesi duydum. Cama koşunca komşumuz ‘Koş annen düştü’ dedi. Annem silah sesinden korkardı. Korkudan bayıldığını düşündüm. Yanına gidip ‘Anne kalk silah patladı bir şey olmadı’ dedim. Sonra fark ettim ki kurşun anneme gelmiş. 4 kurşun isabet etmiş. Annemi öldüren adam intihar ettiğini göstermek için kendisini de yaralamıştı.”

'NASIL BİR YOL İZLEMEM GEREKTİĞİNİ ANLADIM'

Annesinin öldürüldüğü gün televizyondan, 'Yine bir aşk cinayeti' başlığıyla servis edildiğini söyleyen Açelya Şengül annesinin katil zanlısının iyi hal indirimi almaması için sesini duyurmaya çalışıyor. Şengül, “En çok da bu tür manipülasyonların önüne geçmek için sesimi sosyal medyadan duyurmaya çalışıyorum. Çünkü kamuoyunun oluşmadığı davalarda katiller kravat, takım elbise ve ‘pişmanım’ gibi gerekçelerle iyi hal indirimi alıyor. Hem sosyal medyadan hem de kadınlarla birlikte verdiğim mücadele ile bu iyi hal indiriminin önüne geçmeye çalışıyorum" dedi.

Twitter’ın bu tür davaları gündemde tutma konusunda etkili olduğunu söyleyen Şengül aylardır verdiği mücadeleyi ise şöyle anlatıyor: “İlk başlarda sosyal medyada sesimi duyurmak zordu. Çünkü acım tazeyken sağlıklı ve etkili iletişim insanlarla kuramıyordum. Ama daha sonra davamı takip eden kurumlarla birlikte nasıl bir yol izlemem gerektiğini öğrendim. Şu an daha güçlü bir şekilde davamı ve öldürülen kadınların davalarını sahipleniyorum. Elimden geldiğince farklı illerde olan davalara da gitmeye çalışıyorum. Çünkü bugün benim başıma gelen olayın bir başka evladın başına gelmesini istemiyorum.”